Iedereen voorlezen!Van 22 tot 30 november 2014 is het Voorleesweek, een initiatief van Stichting Lezen die iedereen wil aansporen om voor te lezen.

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie. Voorlezen opent nieuwe werelden. Daarom wil Stichting Lezen iedereen aansporen om voor te lezen. Aan je kinderen, zus, papa, broer, mama, oma of opa.

Aan je klasgroep, de kinderen in je opvang of de ouderen in je woonzorgcentrum.

Voorlezen is van iedereen, voor iedereen. Van 0 tot 99.

Iedereen leest voor aan iedereen. Dat is het motto van de Voorleesweek. Naar jaarlijkse traditie opent Koningin Mathilde de Voorleesweek met een bijzonder voorleesmoment. Dit jaar leest ze voor aan enkele ouderen in woonzorgcentrum Ter Durme in Lokeren.

Tijdens de Voorleesweek is er heel wat te doen: een auteur op bezoek, voorleesontbijten, voorleesmarathons en –workshops en andere activiteiten in bibliotheken, boekhandels, culturele centra en verenigingen.

Alle informatie over de Voorleesweek staat op de website van Stichting Lezen.

Stichting Lezen heeft als missie brede bevolkingsgroepen het plezier en het nut van lezen te laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie te bevorderen.


Meer info: www.stichtinglezen.be

Meer info: www.voorlezen.be

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.