1) Community

Krijg toegang tot een enorme schat aan taalexpertise: 150 taalexperts die in een vertrouwelijke omgeving kennis delen, over de muurtjes heen van de verschillende taalberoepen. Uiteraard zorgen we er ook voor dat alle leden weten wat jij doet met taal en wat jouw expertise is.

Word sterker en slimmer als taalprofessional door van elkaar te leren én draag ook zelf bij aan een sterkere community.

Praktisch werken we in MS Teams, wat het voordeel biedt dat je gemakkelijk met iedereen kunt chatten, mailen, calls en video meetings opzetten, je notificaties helemaal op maat kunt afstellen, enz.

Ontdek alles over De Taalsector Community

 

2) Meer dan 30 leeractiviteiten per jaar

Als taalprofessional moet je niet alleen zorgen voor kwaliteitsvol taalwerk, je moet ook slim kunnen ondernemen.

Hoe onderhandel ik mijn prijzen? Hoe vergroot ik mijn bereik en vind ik de juiste klanten? Hoe blijf ik mee met alle nieuwe technologieën in de taalsector die mijn werk efficiënter kunnen maken? Ondernemen in de taalsector is een vak apart, en De Taalsector steunt zijn leden in slim ondernemen. Daarom kan je als lid al die kennis gratis of met grote korting komen halen.

 

3) Lees wekelijks nieuwe taalvacatures, gratis

De Taalsector heeft een vacaturerubriek, waar we regelmatig nieuwe vacatures voor taalprofessionals publiceren.

Op zoek naar een nieuwe baan? Of gewoon vraag en aanbod van taaljobs volgen en zien welke competenties gevraagd worden? Je krijgt een overzicht van de vacatures op onze website en met een lidmaatschap kun je alle details bekijken.

Ontdek onze vacaturepagina.

 

4) Gratis advies en coaching met 30 jaar ervaring

Als ondernemer heb je af en toe een kritisch klankbord of een professioneel advies nodig. Daar worden jij en je business steeds slimmer van.

Zakelijk advies kun je overal halen, maar er is slechts één plaats waar je dat advies verrijkt met diep inzicht in de taalbusiness kunt krijgen. 

En natuurlijk kun je met een hoop vragen ook in allerlei Facebookgroepen en op fora terecht. Maar daar wil je echt niet alles open bloot in de groep gooien, toch?

De Taalsector werkt en denkt discreet mee met de leden op lange termijn en biedt hun zakelijke expertise op maat. Dat kan in de vorm van losse coachingsessies zijn, het kan ook een afgesproken coachingtraject zijn voor de hele duur van je lidmaatschap. 

Je sparringpartner is sectorspecialist Dries Debackere, al dan niet bijgestaan door een andere zeer ervaren professional. Dries staat al 30 jaar in het vak als trainer, coach, consultant en facilitator. Jij legt je uitdaging bij ons op tafel, we kijken er samen strategisch naar en bedenken samen een goed plan van aanpak. Daarna, terwijl jij het plan uitvoert, stemmen we nog geregeld af over de voortgang.

 

5) Vorm je mening op basis van feiten (en niet op basis van geruchten of angstzaaierij)

De Taalsector volgt het nieuws uit alle hoeken van de taalsector.

Over taalbeleid, geletterdheid en toegankelijkheid, over taal, AI en taaltechnologie, over trends in de sector, nieuwe taaldiensten en de fascinerende toekomst van de taalberoepen. Blijf je graag bij en ben je graag optimaal voorbereid op de veranderingen? Met een lidmaatschap heb je toegang tot alle afgeschermde artikelen. Onze website telt al meer dan 4500 documenten over bijna alles wat ertoe doet in alle segmenten van de taalsector.

 

6) Ticket voor de LIA's met 50% korting

De Taalsector streeft naar een positief beeld van taalwerk en de taalberoepen.

Zo organiseert De Taalsector met een aantal partners de LIA’s (Language Industry Awards), een wedstrijd en feestelijke prijsuitreiking waar we het beste uit de taalsector én trouwens ook het beste studentenwerk in de schijnwerpers plaatsen en de gelegenheid bieden tot bredere netwerking.

Ontdek de LIA’s voor jezelf. Leden genieten een ticketkorting van 50%.

 

7) Toegang tot ons netwerk

De Taalsector heeft over de jaren heen een goed gevuld adresboekje verzameld met contacten uit alle hoeken van de sector.

Wij geloven dat sterke connecties tot mooie gezamenlijke projecten kunnen leiden. We helpen onze leden met persoonlijke introducties en met achtergrondinformatie die het verschil maakt. Alles gebeurt uiteraard heel discreet en in alle vertrouwelijkheid.

 

8) Geef je zaak extra zichtbaarheid

Naast eigen activiteiten steunt en bezoekt De Taalsector regelmatig conferenties, beurzen en andere events, waar we ook vaak een standje hebben.

Waarom? Goede PR voor de sector straalt af op álle taalprofessionals en aanbieders van taaldiensten. We nemen graag info- en promomateriaal van onze leden mee voor ons standje.

 

9) Plaats een vacature met 50% korting

De vacaturerubriek op de website van De Taalsector is dé plek waar taalprofessionals op zoek naar interessante opportuniteiten gegarandeerd komen kijken. En van daaruit vinden de vacatures heel snel hun weg naar de vele netwerken in de taalsector, naar de hogescholen en universiteiten en hun alumniverenigingen.

Leden met een organisatielidmaatschap genieten een korting van 50% op het normale tarief.

 

10) Gebruik de ruimte van De Taalsector voor workshop of co-working

Leden zijn steeds welkom bij De Taalsector in het centrum van Gent en kunnen af en toe een dagje gratis komen co-worken. Daar komen vaak interessante contacten van. We werken graag samen, ook letterlijk. Recent hadden we de verenigingsprofessionals van VOV Lerend Netwerk op bezoek (mét hun minibib L&D-boeken) voor een dagje co-worken.

Ook kunnen leden de ruimte (200 m2) reserveren voor een workshop of vergadering (met de gebruikelijke korting van 50%). Een tijdje geleden hadden we 30 VOV-leden te gast voor een workshop "Zit er een boek in jou?". Of 45 taaltechnologen voor een Belgium NLP Meetup.

 

11) Pak je eigen communicatie aan met forse korting

Ook als taalprofessional wil je af en toe eens een extra paar ogen naar je eigen content of communicatie laten kijken en feedback of verbetersuggesties krijgen. Neutrale, objectieve ogen van een professional met kennis van taalzaken.

Het is perfect normaal dat je daar soms liever niet bij een collega of concurrent voor aanklopt. Sommige dingen hou je graag discreet en vertrouwelijk. Dan kan De Taalsector helpen. We bekijken jouw content en (helpen bij het) herformuleren waar nodig. Tegen een ledenprijsje nog wel, en uiteraard in alle discretie en vertrouwelijkheid.

 

12) Behartiging van gemeenschappelijke belangen, onafhankelijk onderzoek

Voor De Taalsector betekent belangenbehartiging niet alleen een bezoek aan de minister of het opzetten van een petitie. Om serieus te worden genomen heeft de taalsector net als alle andere sectoren harde cijfers nodig, ook om de veranderingen te kunnen verstaan en het hele plaatje te zien. Ministers kijken trouwens vaak alleen naar de cijfers (ook als het over taal gaat).

Daarom doen we onderzoek met onze partners en steunen we onafhankelijk onderzoek naar de stand van zaken in de sector, naar de maatschappelijke impact van taal en taalwerk, naar de waarde van taalprofessionals in de economie.

Zo dienden we recent het beroepskwalificatiedossier in voor polyvalent taal- en communicatieassistent en bieden we intussen klankbord voor leerplancommissies die vorm en inhoud geven aan de nieuwe uitgesproken taalrichting Taal en Communicatie. Verder voerden we in 2021 ook een uitgebreide sentimentanalyse van taal en de taalberoepen uit.

 

Word lid van De Taalsector

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.