Hoe kun je ChatGPT effectief integreren in je dagelijkse taalwerkzaamheden? En wel op zo"n manier dat jij er als taalprofessional creatiever en slimmer van wordt en je vakmanschap als taalprofessional naar een nog hoger niveau wordt getild?

Daarover gaat de workshop "ChatGPT voor taalprofessionals", vrijdag 16 juni 2023 van 12.30 tot 16.30 uur in Lier.

ChatGPT voor taalprofessionalsDoelstellingen en inhoud

Doel van deze workshop is jouw creativiteit en vakmanschap een boost te geven door slim gebruik van ChatGPT. Na afloop van de workshop weet je goed wat er met ChatGPT wel en niet mogelijk is voor jou, je kent en beheerst verschillende manieren om ChatGPT in te zetten in je dagelijkse processen en werkzaamheden als taalprofessional.

In deze workshop delen we creatieve gebruiken die we de afgelopen maanden goed hebben zien werken in de brede taalsector. Geen theoretische mogelijkheden dus, maar beproefde toepassingen die echt werken. Dit is een workshop waarin je praktisch inzicht opbouwt en meteen de vertaalslag naar je eigen praktijk maakt. 

Deze workshop is geen bombardement van tips en trucjes door een instructeur (wat je net zo goed thuis met YouTube of via een webinar kunt leren), maar een interactieve workshop waarin je meteen ook zelf op ontdekking gaat én - belangrijk - van de andere deelnemers leert. 

De Taalsector is niet blind voor de valkuilen en de ethische vragen die bij ChatGPT gesteld kunnen worden. We maken tijd voor een kritische reflectie, zodat je je nieuwe vaardigheden op een verantwoorde en intelligente manier in de praktijk brengt.

Een workshop van De Taalsector is altijd ook een fijne gelegenheid om met andere taalprofessionals in contact te komen en ervaringen uit te wisselen, waardoor je niet alleen kennis en inzichten over ChatGPT maar ook waardevolle relaties opbouwt. We laten dat niet zomaar gebeuren, we faciliteren de contacten actief en zorgen er altijd voor dat iedereen goed weet wie wie is en met welke expertise deelneemt.

Onder begeleiding van Dries Debackere ontdek je hoe je ChatGPT effectief kunt inzetten in je dagelijkse werkzaamheden. Dries is een ervaren workshopbegeleider en als gebruiker van het eerste uur geboeid door ChatGPT en andere AI's en hoe ze de actieve taalprofessional kunnen versterken - van schrijvers en taalcoaches tot vertalers, tolken, ondertitelaars en meer dan honderd andere taalberoepen.


Praktisch

Datum: vrijdag 16 juni 2023 van 12.30 tot 16.30 uur

Plaats: De Kwekerij, Berlaarsestraat 31 in het centrum van Lier

Deze workshop vindt plaats op een inspirerende locatie, de pas gerenoveerde eerste Vlaamse normaalschool, opgericht in 1816 door Willem I tijdens het Nederlandse bewind als Rijkskweekschool.

Kom gerust ruim op tijd om informeel kennis te maken; we beginnen de workshop smaakvol met een gezellige broodjeslunch - inbegrepen.


Aanmelden

Deze workshop kost 25 euro (excl. btw) voor leden van De Taalsector en 95 euro (excl. btw) voor niet leden. Beslis je als niet-lid binnen 14 dagen na deze workshop om lid te worden van De Taalsector, dan trekken we het prijsverschil voor deze workshop integraal af van de lidmaatschapsbijdrage.

Aanmelden kan tot dinsdag 13 juni 2023 via dit online formulier (Microsoft Forms).

Je ontvangt een factuur en je deelname is definitief verzekerd bij ontvangst van betaling.


Contact

Een vraag? Feedback? Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel +32 9 269 04 66.


We bieden deze workshop ook in-company, op maat van jouw organisatie en online aan.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.