Bij uitgeverij Lannoo verscheen vorig jaar van de hand van Johan De Caluwe, Veronique De Tier, Anne-Sophie Ghyselen en Roxane Vandenberghe de Atlas van het dialect in Vlaanderen.

Op dinsdag 18 oktober 2022 van 12.00 tot 12.45 uur maakt auteur Veronique De Tier haar opwachting in De Boekenspoiler bij De Taalsector voor een veelkleurig gesprek naar aanleiding van dit boek.

De Boekenspoiler over de Atlas van het dialect in Vlaanderen

In de Atlas van het dialect in Vlaanderen bundelen de auteurs "alles wat je altijd al wilde weten over het dialect in Vlaanderen... én nog veel meer!"

Waar gaat dit boek over? Wat moet je als taalprofessional weten over het dialect in Vlaanderen? Hoe staat het ermee? Wat doe je ermee? Hoe ziet de toekomst eruit? Daarover en over nog veel meer praten we met auteur en dialectoloog Veronqiue De Tier.

 

Atlas van het dialect in Vlaanderen

In de Atlas van het dialect in Vlaanderen willen de auteurs alle kennis over de dialecten in Vlaanderen in kaart brengen. Ze doen dat aan de hand van vijftig taalvragen zoals Waarom zijn er zo veel dialecten in Vlaanderen? Waarom zegt een boer niet zomaar varken tegen een varken? Hoe ver reikt de invloed van het Antwerpse dialect? Bestaan er echt vijftig dialectwoorden voor "motregen"? Gaan de dialecten verloren? Waarom zijn er zoveel dialectwoorden voor het lieveheersbeestje en zo weinig voor het paard?

Veronique De Tier werkt als dialectoloog bij het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT).

Meer informatie over het boek (ISBN 978-940146840-4) is te vinden op de website van uitgeverij Lannoo.


Aanmelden

Deelnemen aan De Boekenspoiler is gratis.

Aanmelden is verplicht via dit formulier (Microsoft Forms). Voor de sessie ontvang je een mail met de link naar de meeting in Microsoft Teams.

Afmelden
Deze sessie is gratis, maar de voorbereiding en de communicatie zijn dat natuurlijk niet. Onze gastsprekers komen ook altijd zorgvuldig voorbereid. Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook last-minute. We weten dan ook dat we niet nog snel ergens een technisch probleem met de verbinding of zo moeten helpen oplossen. Dank je!


Contact

Heb je een praktische of inhoudelijke vraag, een feedback of een suggestie voor ons? Bel ons op +32 9 269 04 66 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Over De Boekenspoiler

De Boekenspoiler is een veelkleurig gesprek met een auteur naar aanleiding van een boek. We nemen rustig de tijd om voldoende diepgang te maken en staan open voor verrassende wendingen. Er is ook ruimte voor dialoog met het publiek. Het gesprek gaat 100% live via Teams en de enige manier om het mee te maken is door er zelf bij te zijn. Er wordt geen opname gemaakt, terugkijken is dus niet mogelijk. 

Om het gesprek goed te kunnen volgen hoef je het boek zeker niet op voorhand te hebben gelezen. Integendeel, na De Boekenspoiler zul je juist goed kunnen beslissen of je het boek op je boekenplank wil. Voorkennis over het onderwerp van het boek is ook niet nodig. 

De Boekenspoiler gaat live van 12.00 tot 12.45 uur. Aan elke aflevering gaat een informeel kwartiertje vooraf. Iedereen is welkom vanaf 11.45 uur voor een losse babbel met de andere deelnemers. Daar komen vaak interessante contacten van.

De Taalsector nodigt auteurs uit de volle breedte van de taalsector uit. Kijk mee over het muurtje van je eigen taalberoep of segment van de taalsector en laat je inspireren door taalexpertise, visie en passie uit alle hoeken van de taalsector.


Voor je agenda:

17 mei 2022: Buurtaal
20 september 2022: Dat mag je óók (al niet meer) zeggen
18 oktober 2022: Atlas van het dialect in Vlaanderen

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.