Wat kan het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) voor jou doen? Online inspiratiesessie voor taalprofessionals - 23 april 2021

Zit je met een idee voor een nieuwe toepassing met taal- of spraaktechnologie? Ben je een leuke taaldienst aan het ontwikkelen? Een handige schrijf- of vertaalhulp, een unieke taalleermethode, iets met spraaksturing? Ben je iets spannends van plan met oude teksten?

Dan wil je weten wat het INT allemaal voor jou kan doen!

Wat kan het INT voor u doen?


Op vrijdag 23 april 2021 van 10 tot 11u30 laten we je tijdens een interactieve inspiratiesessie kennismaken met de bronnen, data, tools én diensten waarmee het INT jouw innovatie mogelijk kan maken.


Het INT beheert een enorme schat aan tekstverzamelingen, woordenlijsten, wetenschappelijke woordenboeken, spraakcorpora en taal- en spraaktechnologische software, zeg maar een grote collectie bronnen, data en tools die jij zelf alvast niet meer hoeft te verzamelen. Die schat aan taalmaterialen is vandaag voor het grootste deel zonder veel poespas en gratis beschikbaar, dus ook binnen het bereik van de kleine taalondernemer en de start-up, ook voor commerciële doeleinden.

En er is nog meer. Wist je dat het INT ook data op maat kan aanleveren - volgens jouw eigen criteria? Dat je met het INT ook over samenwerking kunt praten rond specifieke toepassingen, projecten of projectaanvragen? Of dat je bij het INT ook expertise kunt inhuren? En dat je met nog veel meer vragen over taalmaterialen bij het INT kunt aankloppen?


Inhoud en doelstelling

Tijdens deze inspiratiesessie stelt wetenschappelijk directeur en bestuurder Frieda Steurs het INT voor en demonstreert senior taalonderzoeker Vincent Vandeghinste de taalmaterialen die het INT beschikbaar stelt. Je krijgt ook enkele open/vrije toepassingen te zien. Daarna is er ruim tijd voor een uitgebreide Q&A.

Doel van de sessie is dat je een goed idee krijgt van de bronnen, de taaldata, de tools en ook de dienstverlening die het INT aanbiedt en die de essentiële grondstoffen kunnen zijn voor je innovatie of toepassing met taal- of spraaktechnologie.

Deze sessie is geen webinar, maar een levendige inspiratiesessie met veel interactie. De sessie wordt niet opgenomen. 

Geïnteresseerde taalprofessionals met een innovatief project of plan kunnen na de inspiratiesessie een (gratis) individueel gesprek krijgen met onderzoeker Vincent Vandeghinste. Dit online gesprek moet je wel even op voorhand boeken, ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +32 9 269 04 66. Je krijgt dan een precies tijdslot toegewezen.


Voor wie?

Deze inspiratiesessie is bedoeld voor taalprofessionals en taalondernemers die op zoek zijn naar bronnen, data en tools als grondstof voor een nieuwe toepassing met taal- of spraaktechnologie.

Programma

Vrijdag 23 april 2021

Van 10u00 tot 11u30
met een korte pauze om 10u45

Plaats: online (via Teams)

Netwerken en over het muurtje van je eigen segment of expertise kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust te vroeg online en blijf na de workshop gerust virtueel hangen. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de sector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar heel vaak interessante contacten van komen. Ook deze online workshop zien we als een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.


Aanmelden

Deelnemen is gratis, maar aanmelden is verplicht via dit formulier.

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel +32 9 269 04 66.

Voor de sessie ontvang je een mail met de link naar de meeting in Microsoft Teams.

Verhinderd? Je kunt je altijd en zonder kosten door een collega laten vervangen, ook op het laatste nippertje. Lukt dat niet, dan verwachten we dat je je tijdig afmeldt. Afmelden is belangrijk, omdat het aantal deelnemers beperkt is en we jouw plaats dan nog aan iemand anders kunnen aanbieden. Door tijdig af te melden help je ons ook tijd en kosten te besparen. Hartelijk dank voor je begrip en voor je respect voor ons werk.
Ben je aangemeld en kom je vervolgens niet opdagen zonder ook maar enig bericht te laten, dan behoudt De Taalsector zich het recht voor om de kosten voor de organisatie van de activiteit aan te rekenen met een forfaitair bedrag van 95 euro (excl. btw).


Contact

Vragen? Feedback? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.


We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.