Taal, taalsector en de SDGTaal en duurzame ontwikkeling. Hoe kan taal de wereld op koers houden richting economische, sociale en ecologische duurzaamheid?

Welke rol kunnen taalprofessionals spelen?

Als het over honger, armoede, ongelijkheid, ondermaats onderwijs, oorlog, watersnood, opwarming van de aarde, biodiversiteit, economische groei, consumptie, productie en zoveel andere thema's gaat, is taal dan een deel van het probleem of een deel van de oplossing?

Daarover houden we bij De Taalsector op vrijdag 30 oktober een inspiratiesessie in het kader van SDG Week. Van 12u30 tot 13u30 online via Teams.

Geïnteresseerd om goede ideeën en goede praktijken te delen met andere actoren in de taalsector? Meld je aan via +32 9 269 04 66 of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

SDG"s

De SDG's ofte Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) vormen het actieplan voor duurzame ontwikkeling dat in 2015 door alle landen van de Verenigde Naties is goedgekeurd.

Er zijn 17 doelstellingen, onderverdeeld in vijf thema"s: mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. (In het Engels vijfmaal P: People, Planet, Prosperity, Peace & Partnerships)

De SDG's bundelen in feite een universele toekomstagenda: duurzame ontwikkeling voor de hele planeet en alle mensen zowel op economisch, sociaal als ecologisch vlak. Lees meer over de SDG's op de website van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling.


Inspiratiesessie

Op vrijdag 30 oktober 2020 organiseert De Taalsector een inspiratiesessie over taal en duurzame ontwikkeling. We maken er een creatieve sessie van met een prettige interactie en een zekere afwisseling in de vorm.

Het is niet de bedoeling dat we al de onderstaande vragen ten gronde behandelen. Het zijn thema's die in de sessie aan bod kunnen komen. Mensen die na de inspiratiesessie met andere deelnemers willen verdiepen of verbreden rond taal en duurzame ontwikkeling kunnen we een kanaal in De Taalsector Community binnen Microsoft Teams voorstellen.

Wat hebben taalprofessionals te bieden voor de verduurzaming van de economie en de samenleving?

Welke innovatieve en creatieve oplossingen hebben we voor een meer duurzame planeet en welvaart?

Wat wordt er van taalexperts verwacht?

Kan de taalsector een change maker zijn?

Hoe fair zijn de processen binnen de taalsector eigenlijk?
Is jouw taalonderneming al future-proof op het vlak van duurzaamheid?
Welke taalondernemingen zijn bezig met ISO 26000?

Hoe groot of klein is jouw voetafdruk als taalprofessional?

Wat doe jij als taalprofessional voor het bereiken van de SDG"s?


Om deel te nemen aan de inspiratiesessie hoef je geen expert in duurzame ontwikkeling te zijn. Heb je deze pagina goed bekeken, dan ben je er helemaal klaar voor.

Laat van je horen. Meld je aan via +32 9 269 04 66 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Update 2 november 2020: interesse in het verslag van de inspiratiesessie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.