Taaloplossingen inkopen (workshop 25 jan 2018)

Taaloplossingen inkopenHoe koop je de juiste taaloplossingen tegen de juiste prijs? Taaldiensten, taalproducten, taalexpertise: hoe koop je waar voor je geld?

Kom naar de workshop "Taaloplossingen inkopen". Donderdag 25 januari 2018 bij De Taalsector in Gent.

Of het nu gaat om taalopleidingen, copywriting, vertalingen, tolkdiensten, taal- en spraaktechnologie, woordenboeken of zelfstudiemateriaal, technische documentatie, taaloplossingen voor toegankelijkheid, geletterdheidsadvies... met taal is het vaak zoals met de aankoop van een tweedehandsauto: het is als leek moeilijk inschatten of je wel waar voor je geld gaat krijgen.

En dus is de vraag: “Wat moet ik weten om met een gerust gemoed de juiste taaloplossingen te kunnen inkopen tegen de juiste prijs?"


Inhoud en doelstelling

Deze workshop voor inkopers van taaloplossingen focust op de 3 domeinen die doorslaggevend zijn als u waar voor uw geld wilt:


Uw inzicht in de taalsector:

Hoe ziet de taalsector eruit?
Wat zijn de voornaamste trends in de sector?
Hoe werkt de markt?
Wie zijn de belangrijkste spelers? Federaties, clubs, netwerken?
Welke taaloplossingen biedt de markt?
Hoe worden taaloplossingen geconcipieerd, gemaakt en vermarkt?
Wat moet u weten over de productieprocessen?
Welke rol speelt technologie?
Wat zijn realistische verwachtingen i.v.m. technologie?

 De selectie van uw partner(s):

Welke taaloplossingen heb ik eigenlijk nodig?
Hoe ziet de aanbodzijde van de taalmarkt eruit?
Waar vind ik een leverancier?
Kies ik een freelancer, een klein of een groot bureau?
Hoe kan ik aanbieders screenen?
Hoe schat ik de beloofde kwaliteit in?
Wat is de juiste prijs?
Hoe kan ik weten of ik waar voor mijn geld ga krijgen?

 Uw manier van samenwerken:

Hoe vraag ik een offerte aan?
Hoe beoordeel ik een offerte?
Wat moet er in mijn briefing? Welke afspraken moet ik maken?
Welke "grondstoffen" heeft mijn leverancier nodig?
Hoe herken ik een goede behoefteanalyse?
Hoe formuleer ik mijn kwaliteitseisen?
Wat als de gekochte taaloplossing gebreken vertoont?
Hoe formuleer ik het beste de contractuele afspraken?
Wat met intellectuele eigendomsrechten? Aansprakelijkheden?

 

Voor wie is deze workshop?

U koopt regelmatig taaloplossingen in en u wilt meer controle hebben over wat u inkoopt.
U moet een belangrijk taalproject uitbesteden en u wilt niet overgeleverd zijn aan de goodwill van uw leverancier.
U wilt zekerheid dat u bij uw huidige leverancier (nog steeds) de beste waar voor uw geld krijgt.
U wilt één halve dag vrijmaken om daarna zeker te zijn van uw zaak als aankoper van taaloplossingen.
U wilt de kost van deze workshop bij uw eerstvolgende uitbesteding al terugverdienen.

In ieder geval is deze workshop specifiek toegespitst op het inkopen van taaloplossingen, met vele voorbeelden uit de concrete praktijk. Een unieke kans die u niet elke dag krijgt.


Wat brengt uw trainer mee?

Uw trainer staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts 25 jaar ervaring mee als trainer, coach en consultant. Zijn stijl is direct, waardoor de inzichten die hij met u deelt gegarandeerd beklijven.


Waarmee gaat u naar huis?

Deze workshop vertrekt vanuit uw eigen concrete realiteit. U gaat naar huis met een duidelijke strategie en zeer vele direct bruikbare technieken en tips om de juiste taaloplossingen aan te kopen. Als aankoper staat u na de workshop gewoon veel steviger in uw schoenen.


Praktische info

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met uw trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs en voorwaarden

Meld u via mail of telefoon. Om de inhoud van de workshop goed te laten aansluiten op uw realiteit voeren we vooraf een verkennend telefoongesprek met u. Daarna ontvangt u van ons een bevestiging, een routebeschrijving en enkele tips om u optimaal op deze workshop voor te bereiden en er alles uit te halen.

Voor leden van De Taalsector is deze workshop gratis (met een no-show fee van 95 euro bij afwezigheid na aanmelding). Niet-leden betalen 245 euro (excl. btw).

Als niet-lid is uw inschrijving gegarandeerd zodra de factuur voldaan is. Tot 15 werkdagen voor de workshopdatum kunt u kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. U kunt u evenwel door een collega laten vervangen.

Deze workshop kan ook in-company en volledig op maat van uw organisatie worden geboekt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Datum en plaats

Donderdag 25 januari 2018

Filevrije uren: van 16u00 tot 19u30 (inlopen vanaf 15 uur, uitlopen tot …)

Plaats: De Taalsector, Molenaarsstraat 111-46 - 9000 Gent

Taal

Nederlands

Kwaliteit en interactiviteit

Deze workshop is specifiek op het aankopen van taaloplossingen toegespitst, met realistische scenario's en praktijkoefeningen. Een unieke kans die u niet elke dag krijgt. Voor een optimaal rendement is het aantal deelnemers beperkt.

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust een uur te vroeg en blijf na de workshop gerust hangen. Deze workshop is ook opgezet als een gelegenheid voor de deelnemers om zo veel mogelijk van elkaar te leren.

Hoewel deze workshop in de eerste plaats bestemd is voor inkopers / gebruikers van taaloplossingen, weten we uit ervaring dat er zich ook aanbieders inschrijven. Daar komen heel vaak interessante contacten van.


Aanmelden

Een eenvoudig mailtje met uw gegevens volstaat. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 (0)9 269 04 66.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.