Ben jij al enkele jaren goed op dreef in de taalsector en wil je op een bepaald vlak nog een mooie progressie maken met je taalbusiness of expertise?

Dan kan een lerend netwerk een goede manier zijn om jezelf en je taalbusiness of je expertise een boost te geven.

Een lerend netwerk is een traject van een vijftal bijeenkomsten (nu online), gespreid over enkele maanden, waarin je werkt aan je eigen taalwerk of taalbusiness, samen met collega-taalprofessionals en taalondernemers die ook aan hun eigen werk werken, en waarin op een professioneel begeleide manier zo veel mogelijk van elkaar, elkaars praktijk en elkaars netwerk geleerd wordt.

Lerende netwerken bij De Taalsector

Kom op vrijdag 26 maart 2021 van 8u30 tot 9u00 geheel vrijblijvend kennismaken met het lerend netwerk en beslis of deze leervorm geschikt is voor jou en voor de fase waarin je je met je taalonderneming of project bevindt.

 

Inhoud en doelstelling


Doel van deze informele infosessie is dat je alle informatie verzamelt die je nodig hebt om te beslissen of het lerend netwerk als leervorm iets voor jou is. In deze sessie leggen we onder meer uit hoe een lerend netwerk concreet werkt en rond welke thema's we lerende netwerken opzetten.


Hoe werkt een lerend netwerk concreet?

Een lerend netwerk is een traject van een vijftal bijeenkomsten (nu online), gespreid over enkele maanden, waarin je werkt aan je eigen taalwerk, samen met collega’s die ook aan hun eigen taalwerk werken, en waarin op een begeleide manier zo veel mogelijk van elkaar, elkaars praktijk en elkaars netwerk geleerd wordt.

De Taalsector begeleidt het traject professioneel, o.a. met externe expertise waar nodig en met kwaliteitsvolle input, maar het lerend netwerk is vooral ook leren van elkaar en van elkaars netwerken, en elkaar inspireren met goede praktijken en bruikbare inzichten. De Taalsector zorgt voor een "veilige" leeromgeving - een informele, open sfeer met respect voor vertrouwelijkheid.

Het traject bestaat uit een vijftal sessies: online, bij De Taalsector of bij de deelnemers - in overleg af te spreken (en afhankelijk van de evolutie van de pandemie natuurlijk). 

De Taalsector zet lerende netwerken op rond een brede waaier van thema’s, zolang er maar een link met professioneel taalwerk en taalzaken is. In de praktijk draait een lerend netwerk bijna altijd rond een wervende vraag:
Hoe kom ik als startende taalondernemer goed uit de startblokken?
Hoe maak ik met mijn zaak de sprong naar online?
Hoe speel ik in op de platformeconomie?
Hoe verhoog ik de weerbaarheid van mijn zaak in onzekere tijden?
Het thema hoeft echter niet zakelijk te zijn. Een lerend netwerk kan ook rond een bepaalde taalexpertise worden opgezet.
Hoe "verkoop" ik het belang van goede taal (en het budget daarvoor) aan de top van mijn organisatie?
Hoe maken we effectief taalbeleid voor onze organisatie?


Waarom lerende netwerken?

Waarom faciliteert De Taalsector lerende netwerken? Omdat de taalsector sterker en slimmer wordt van taalprofessionals en taalondernemers die samen werken aan hun eigen taalwerk en daarbij maximaal van elkaar leren. De taalsector sterker en slimmer maken, dat is een ambitie die we in de taalsector met z’n allen delen. De Taalsector werkt aan de realisatie van die collectieve ambitie.


Voor wie?

Ben je met je taalproject of taalonderneming in een fase gekomen dat je een extra dosis inspiratie en bruikbare kennis nodig hebt?

Hecht je meer geloof aan adviezen als je zeker weet dat ze bij collega-taalprofessionals goed werken? Zie je veel waarde in tips en adviezen van collega-taalondernemers rond een thema waarmee je de komende maanden intensief aan de slag moet: een webshop opzetten, een nieuwe taaldienst naar de markt brengen, een nieuwe technologie implementeren, je service verder transformeren van onsite naar online en hybride, je klantenbestand verbreden...

Kun je een klankbord gebruiken van collega-taalprofessionals of taalondernemers die met dezelfde thema's bezig zijn of in eenzelfde fase zitten? Dan is een lerend netwerk bij De Taalsector voor jou zeker een optie.

 

Programma

Vrijdag 26 maart 2021

van 8u30 tot 09u00

Plaats: online (via Teams)


Netwerken en over het muurtje van je eigen segment of expertise kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust te vroeg online en blijf na de workshop gerust virtueel hangen. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de sector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar heel vaak interessante contacten van komen. Ook deze online workshop zien we als een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

 

Aanmelden

Deelnemen aan deze infosessie is gratis, maar aanmelden is verplicht via dit formulier (Microsoft Forms).

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel +32 9 269 04 66.

Voor de sessie ontvang je een mail met de link naar de meeting in Microsoft Teams.

Annulering inschrijving

Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 1 dag vóór de activiteit.
Afmelden is belangrijk, omdat we jouw plaats vaak nog aan iemand anders kunnen aanbieden. Zo help je ons ook tijd en kosten te besparen, ook als de activiteit online of gratis is. Hartelijk dank voor je begrip en voor je respect voor ons werk.


Contact

Vragen? Feedback? je hoeft niet per se te wachten tot de volgende infosessie. Laat gerust van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.