Speel jij ook met het idee om een boek te schrijven? Of is je manuscript al af, maar vind je geen geschikte uitgever? 

En wat wordt het? Een taalboek? Een roman misschien? Een boek over jouw expertise, om als visitekaartje uit te spelen?

Er lopen veel taalmensen rond met een goed boekidee. Misschien niet zo verbazend. Maar je moet het idee ook nog omgezet krijgen in een effectief actieplan. Want ja, de realiteit is vaak weerbarstiger dan het idee of het plan.

Donderdag 5 september 2024 van 16.00 tot 19.00 uur hebben we bij De Taalsector schrijfcoach Laurence Verwee te gast. Zit er een boek in jou? Laurence begeleidt je bij het opstarten van je boek, bij het schrijven, het vinden van een uitgever en het promoten van je boek.

Speciale gasten op 5 september zijn online taalcoach Ingrid Weinberger, die vorig jaar een indringende roman 'Samuels dochter' liet uitgeven bij Borgerhoff & Lamberigts (Gent) en Katrien De Vreese, uitgever bij Sterck & De Vreese en bogend op een jarenlange ervaring, ook met boeken over taal.


Inhoud en sprekers


In deze praktische workshop neemt schrijfcoach Laurence Verwee ons mee langs het hele proces, van je eerste letter op papier over het vinden van een geschikte uitgever tot de promotie van je boek.
Ingrid Weinberger en Katrien De Vreese brengen het verhaal vanuit hun eigen schrijf- en uitgeefervaringen. Op die manier krijg je een geschakeerd en realistisch beeld van wat er allemaal bij komt kijken.

Hoe krijg ik een krachtige structuur in mijn boek? Hoe ga ik mijn boek succesvol positioneren in de markt?
Hoe zet ik mijn schrijfambitie om in een efficiënt persoonlijk schrijftraject? Hoe vind ik mijn eigen stem?
Hoe vind ik de juiste uitgever voor mijn boek?
Hoe kan ik mijn boek verder laten leven, maanden en zelfs jaren? Hoe start ik de promotie van mijn boek? Hoe pak ik branding en promo aan? Hoe stel ik een communicatieplan op dat past bij mij en mijn boodschap?

Allemaal vragen die schrijfcoach Laurence Verwee gaat aanpakken, naast alle vragen die jij als deelnemer uiteraard ook meebrengt naar de sessie. Laurence Verwee heeft veertig jaar ervaring in de uitgevers-, media- en communicatiesector. Haar activiteiten als schrijfcoach voert ze onder de vlag The Power of Books.

Ingrid Weinberger komt vertellen over haar roman 'Samuels dochter'. Hoe heeft zij het aangepakt? Hoe is zij erin geslaagd haar initiële boekidee om te zetten in een uitgave bij een gereputeerde uitgeverij. Wat werkte voor haar, en wat niet? Ingrid brengt vanuit eigen ervaring een hoop tips mee voor wie (al dan niet begeleid) een boek wil schrijven, laten uitgeven en promoten.

Katrien De Vreese zorgt voor het uitgeversperspectief in de workshop: Wat verwacht de markt? Wat verwachten de lezers anno 2024. Wat verwacht de uitgever van jou? Wat mag jij van de uitgever verwachten? Wat werkt er, wat niet?

Deze workshop is een informele, zeer interactieve gelegenheid. Geen lezingen met Powerpointpresentaties, geen eenrichtingsverkeer maar een levendige bijeenkomst met gulle, eerlijke gastsprekers die ook goed kunnen luisteren. Helemaal zoals je het intussen bij De Taalsector gewend bent.

 

Ontdek meer over Laurence Verwee op LinkedIn en op de website van The Power of Books. Meer over Ingrid Weinberger op LinkedIn en op de website bij haar boek. Meer over Katrien De Vreese op LinkedIn en op de website van uitgeverij Sterck en De Vreese met haar taalfonds.

 

Praktisch


Datum: donderdag 5 september 2024

Van 16.00 tot 19.00 uur

Plaats: De Taalsector, Molenaarsstraat 111-46 Gent

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust een uur te vroeg voor koffie en een stuk taart en blijf na de workshop gerust nog wat hangen bij een drankje. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de brede taalsector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar interessante contacten van komen. Ook deze workshop zien we als een uitstekende gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

 

Wat kost het?


Leden De Taalsector: gratis

Niet-leden: 35 euro (excl. btw)

 

Aanmelden 


Aanmelden kan via dit formulier (Microsoft Forms). Je ontvangt meteen een bevestiging, daarna de nodige praktische informatie.

Afmelden. Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Afmelden is kosteloos tot 5 dagen vóór de activiteit.  

 

Contact


Heb je een inhoudelijke vraag voor De Taalsector of voor een van de gastsprekers? Of een praktische vraag? Laat van je horen: tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.