Expats gezocht voor onderzoek naar rol Nederlandse taal

Taal bepaalt mee wat je voelt, hoe je je voelt, hoe je in je vel zit, of je je ergens thuis voelt.

Dat laatste geldt zeker ook voor expats.

Maar hoe voelen expats in Vlaanderen dat eigenlijk zelf? Ervaren zij kennis van het Nederlands als dé sleutel tot een succesvol buitenlandavontuur? Of toch vooral als een obstakel? Hoe zien zij het verband tussen Nederlands en hun eigen welbevinden, hun sociale participatie én - interessant ook voor de Vlaamse werkgever - de duur van hun expatavontuur? We weten daar eigenlijk niet veel over.

Om het allemaal nauwkeuriger in beeld te krijgen hebben onderzoekers van de Arteveldehogeschool een korte bevraging opgesteld voor expats in Vlaanderen. En om in de volgende fase van hun onderzoek iets betrouwbaars te kunnen zeggen over hoe en in welke mate taal bijdraagt aan een geslaagd expatavontuur in Vlaanderen, hebben ze nu zoveel mogelijk antwoorden van expats nodig.

Help je de bevraging mee verspreiden tot bij de expats in je bedrijf, organisatie, kennissenkring of netwerk? Hier gaat het naar de bevraging ... in het Engels 😉


(Lees ook: Internationals en de impact van taal op hun welbevinden, participatie en retentie: inspiratiesessie (23 maart 2023)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.