BELTA, de Belgian English Language Teachers Association, organiseert op 22 april 2023 in Brussel de tiende editie van haar jaarlijkse BELTA Day, zeg maar gerust het enige event in het jaar dat je als leraar, trainer, coach of docent Engels niet wil missen.

BELTA Day is al tien jaar zoveel meer dan een brave studiedag met wat lezingen. BELTA Day is een echt leer- en netwerkevent, opgezet om je te inspireren, te leren van collega's en nieuwe mensen te ontmoeten. En met een hoge feelgoodfactor!

De sleutelwoorden voor BELTA Day 2023? Creativiteit en diversiteit.

 

BELTA Day verwelkomt dit jaar twee centrale gastsprekers: James Taylor en Tyson Seburn.

James Taylor, tien jaar geleden een van de oprichters van BELTA, kijkt ernaar uit: "Ik zie mijn lezing ("Imagination, Originality and ELT") als een feestje van de creativiteit in ons beroep. Die creativiteit is inherent aan ons beroep en dat moeten we vieren. Ook goed nieuws is dat we onze creativiteit nog verder kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld door over het muurtje te kijken en te leren van andere creatieve mensen en hoe zij creativiteit omarmen in hun beroep."

Tyson Seburn, de andere gastspreker, ziet ook reden om te vieren en selecteerde voor zijn lezing tien queer kunstwerken onder het motto "Art should comfort the disturbed and disturb the comfortable". "Ik ga ik in mijn lezing ("10X: art, queerness, and the choices we have in ELT") de ruimte verkennen waar kunst, homoseksualiteit en taalonderwijs elkaar raken en laten zien hoe de integratie van kunst, diversiteit en taal de verbondenheid tussen leerlingen kan versterken."


Inspirerende workshops

Inspiratie biedt uiteraard het uitgebreide aanbod aan workshops op BELTA Day.

De workshopthema's zijn superdivers: poëzie als inspiratiebron, improtheater en dramatechnieken, spelenderwijs leren en serious games, CLIL (Content & Language Integrated Learning) met verhalen en CLIL online, AI en ChatGPT natuurlijk ook, leesbevordering, presenteerskills voor introverten, betekenisvolle grammaticaoefeningen, interculturele communicatie, virtuele uitwisselingen, flipped classroom, Agile Teaching, inclusief onderwijs voor dyslectici, workshops over spreek- en luistervaardigheden en nog veel meer.

Nog meer inspiratie is te halen op de expo, waar standhouders hun expertise en (educatieve) ELT-materialen tonen. Ook De Taalsector is opnieuw met een standje van de partij. Ben jij een gepassioneerde ELT"er en kijk je ook graag eens over het muurtje van het ELT-veld om je te inspireren aan de knappe dingen die andere taalprofessionals doen met taal? Wij hebben het trapje waarmee je over dat muurtje kunt kijken ;-)

BELTA?

BELTA stelt zich tot doel de professionele ontwikkeling van de ELT-professional in België te stimuleren. De vereniging verzamelt en verspreidt nuttige en relevante informatie over nieuwe ontwikkelingen en initiatieven op het vlak van ELT en creëert mogelijkheden voor discussie over ELT-onderwerpen, zoals de jaarlijkse BELTA Day.

Alle inhoudelijke en praktische informatie over BELTA Day 2023 vind je op de website van BELTA.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.