Op 17 november 2022 vindt in Diepenbeek de 21ste editie plaats van het Congres Vreemdetalendidactiek, jaarlijkse ontmoeting voor taalleerkrachten en leerkrachten Frans in het bijzonder. Het congres bestaat vooral uit interactieve ateliers begeleid door leerkrachten en onderzoekers met expertise in vreemdetalendidactiek.


Programma

Op het programma staan ateliers over leerstrategieën (Joelle de Pessemier en Isabelle Delnooz), over woordenschatverankering (Goele Jans) en verankering van grammaticale bouwstenen (Isabelle Peeters), over remediëring (Philippe Cuylaerts), mondelinge interactie (Diane Debruyne), collaboratief werken (Pascale Fierens), oefeningen maken met BookWidgets (Dimitri Bongers), uitspraakonderwijs (Valeria Catalano), escaperooms in de les Frans (Giedo Custers), artistiek-literaire documenten exploiteren (Valeria Catalano), intracommunautaire uitwisselingen in België (Françoise Masuy).

Verder ook een presentatie van programma's en certificaties Frans door de Franse ambassade (Typhaine Biard Hamon en Saliha Lefevre).

Na de lunch komt Tine De Coninck het recentste rapport van het Vlaams Talenplatform voorstellen.

En ten slotte zullen Sandrine Morgante - met haar conference Taalbarrière! - en Jan Nowak - met zijn atelier “10 sur 10 – chaque professeur est un peu comédien” - ongetwijfeld voor extra animo zorgen.


Expo

Tijdens de lunch en de koffiepauzes is er een expo met educatieve uitgevers en andere partners. Daar zal ook De Taalsector een standje hebben, opgevat als een netwerkplekje voor wie ook even over het muurtje van de vreemdetalendidactiek wil kijken en zich wil inspireren aan knappe taaloplossingen die taalprofessionals in andere segmenten van de taalsector te bieden hebben.

Dit congres is een initiatief van DiWeF, Didactische Werkgroep Frans, die vakactiviteiten organiseert voor leraren Frans in Noord-Oost-België en daarbuiten.


Alle praktische en inhoudelijke informatie over het evenement is te vinden op de congreswebsite.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.