Op 9 november 2021 vindt de 20ste editie plaats van het Congres Vreemdetalendidactiek. De jaarlijkse ontmoeting voor leerkrachten Frans en vreemde taal is een initiatief van DiWeF (Didactische Werkgroep Frans), de regionale vereniging die vakactiviteiten organiseert voor leraren Frans in Vlaanderen.
Het congres bestaat uit interactieve ateliers en workshops, presentaties en lezingen met experts uit o.a. België, Frankrijk en Nederland die hun kennis en experimenten rond didactiek komen delen.

 

Programma

Het programma besteedt dit jaar uiteraard aandacht aan de nieuwe eindtermen voor de tweede en de derde graad secundair onderwijs. Daarnaast komen de volgende thema’s aan bod:
•    leesonderwijs
•    het belang van uitwisselingsprojecten
•    remediëring en foutenanalyse
•    digitalisering in de onderwijsdidactiek
•    de rol van de Franse ambassade ten voordele van het onderwijs Frans in Vlaanderen.


Uitgeversexpo

Tijdens de pauzes kunt u de expo bezoeken waar educatieve uitgevers hun recente uitgaven tonen.


De Taalsector @ Vreemdetalendidactiek

De Taalsector heeft ook dit jaar een stand op de uitgeversexpo. Onze stand is opnieuw opgevat als een netwerkplekje voor wie over het muurtje van het vak wil kijken en inspiratie zoekt in de bredere taalsector, bij andere taalberoepen, of in allerlei taaloplossingen waarmee andere taalprofessionals in andere segmenten van de taalsector waarde creëren.

Wilt u op een of andere manier zichtbaar zijn op de stand van De Taalsector? Dat kan. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op +32 9 269 04 66.


Praktisch

Bent u leerkracht Frans, vertaler, tolk, auteur of hebt u gewoon een grote liefde voor de Franse taal en vreemdetalendidactiek? Dan is dit jaarlijkse congres iets voor u.

Wanneer? 9 november 2021.

Uur? Het congres opent om 8.15 u, de ateliers en presentaties starten om 9 u.

Waar? Campus Diepenbeek Universiteit Hasselt, Agoralaan gebouw D, 3590 Diepenbeek.

Inschrijven kan via de website van Universiteit Hasselt. U kunt daar ook het gedetailleerde congresprogramma downloaden.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.