Leraar Nederlands als niet-thuistaal: nieuw onderwijsvak bij Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

Leraar NT2 aan Karel de Grote HogeschoolVanaf september 2019 breidt Karel de Grote Hogeschool (KdG) Antwerpen haar lerarenopleiding uit met een extra onderwijsvak. Leraren in het kleuter-, basis- en secundair onderwijs kunnen in een jaar tijd een extra onderwijsbevoegdheid behalen voor het vak  ‘Leraar Nederlands als niet-thuistaal’ (NT2).

 

‘Het vak is een antwoord op de grote vraag naar specifieke methodieken in het aanleren van het Nederlands als niet-moedertaal", zegt Bert Cruysweegs, docent Nederlands aan KdG.

Studenten leren het Nederlands als vreemde taal onderwijzen aan verschillende doelgroepen en houden daarbij rekening met hun achtergrond en leerbehoeften.

Afgestudeerden kunnen met dit diploma aan de slag in alle NT2-onderwijsvormen: OKAN (Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers), CVO’s (Centra voor Volwassenenonderwijs) en CBE’s (Centra voor Basiseducatie).


Alle details over de opleiding ‘Leraar Nederlands als niet-thuistaal

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.