Taalunie Zomercursus Nederlands

Buitenlandse studenten neerlandistiek kunnen in 2018 al voor de 63ste keer een Taalunie Zomercursus Nederlands volgen aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent. Met de steun van de Nederlandse Taalunie en met Herman Van Rompuy, oud-voorzitter van de Europese Raad als beschermheer, krijgen 120 cursisten uit ongeveer 30 verschillende landen de kans om zich gedurende 2 weken onder te dompelen in het Nederlands.

Cursuscoördinator Els Verschuere: "Met deze cursus willen we de kennis van het Nederlands van de deelnemers op doorgedreven wijze activeren en de studenten laten kennismaken met de cultuur van Vlaanderen en Nederland. De studenten spreken door hun studies neerlandistiek in hun thuisland al goed Nederlands (minimaal vergevorderd B1-B2-niveau op het Europees Referentiekader voor Talen)."


Tweedaags bedrijfsbezoek

Gedurende deze twee intensieve weken staat er ook een bedrijfsbezoek op het programma, waarbij studenten twee dagen in een bedrijf of organisatie hun taalvaardigheid oefenen in een authentieke context, waardoor hun spreekdurf en professionele taalbeheersing versterkt wordt. Zo leren ze de cultuur en het beroepsleven vanuit een ander perspectief kennen. Studenten voeren bij voorkeur een kleine opdracht uit, bv. iets schrijven voor de bedrijfsblog, archiefstukken zoeken, een project becommentariëren of een korte les geven.

Verschillende Vlaamse en Nederlandse media, culturele organisaties, vertaalbureaus en uitgeverijen zegden al toe studenten te willen ontvangen. "We zijn nog op zoek naar nieuwe organisaties of bedrijven die twee dagen hun deuren willen openzetten om deze studenten een kijkje achter de schermen te gunnen."

Elke organisatie of bedrijf ontvangt 2 à 5 studenten op 7 en 8 augustus 2018.


Visibiliteit

"Als teken van erkentelijkheid nemen we, met uw goedkeuren, graag uw logo op in ons programmaboekje en op de zomercursuswebsite. Alle coördinatoren worden bovendien uitgenodigd op het netwerkevent op vrijdag 10 augustus waar de studenten met een posterpresentatie hun stage zullen voorstellen. Ook kan u de andere bedrijven en organisaties die studenten ontvangen, leren kennen," aldus Els Verschuere.

Op de website http://www.zomercursus.ugent.be/ kan u uitgebreid kennismaken met de activiteiten van de zomercursus én met alle bedrijven van 2017.

Neem voor meer informatie contact op met coördinator Els Verschuere (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +32 471 58 88 49).

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.