Intertaal inspiratiedagUitgeverij Intertaal organiseert op zaterdag 25 november 2017 in Antwerpen de 1ste Intertaal Inspiratiedag, een studiedag voor docenten moderne vreemde talen uit het volwassenenonderwijs. Met o.a. docent Spaans Kris Buyse (KU Leuven) over het gebruik van de moedertaal in het vreemdetalenonderwijs en pedagoog Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool) over mythes over leren en onderwijs.

 

Wapen je tegen onzin: over feiten en fictie in verband met leren en onderwijs. Pedro De Bruyckere, pedagoog aan de Arteveldehogeschool (Gent), komt naar de inspiratiedag met een lezing waarin hij uiteenzet wat goede wetenschap is, hoe je die kunt herkennen en hoe je kritisch moet omgaan met onderzoek over leren en onderwijs.

Prof. dr. Kris Buyse doceert Spaans aan de KU Leuven en verricht corpusgebaseerd onderzoek op het gebied van lexicografie, contrastieve linguïstiek en vreemdetalendidactiek. Hij komt zijn uitgesproken standpunt over het gebruik van de moedertaal in het vreemdetalenonderwijs uiteenzetten.

Na de lunchpauze begeleidt Marlène Rasir, vakbegeleider moderne vreemde talen, een inspiratie-reflectiemoment over diverse onderwerpen waarmee elke docent of vakgroep geconfronteerd wordt in het volwassenenonderwijs. Hierop wordt achteraf in groepjes kort gefocust aan de hand van een ludieke opdracht.

Frederik De Baets en Delphine Van Iseghem, docenten aan Hogeschool VIVES, sluiten de dag af met een inspirerende workshop rond het gebruik van interactieve web 2.0-tools voor de taalklas.

 

Meer info: www.intertaal.nl/uitgeverij/activiteit/intertaal-inspiratiedag

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.