Ingrijpende impact van taaltesten op het leven van steeds meer mensen

ALTE conferentie Leuven 22 september 2017Taaltesten hebben een ingrijpende impact op het leven van steeds meer mensen. Het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de KU Leuven organiseert samen met ALTE (Association of Language Testers in Europe) een internationale conferentie over taaltoetsing. De conferentie vindt plaats in Leuven op vrijdag 22 september 2017.

Wat is de impact van taaltesten op de maatschappij en op het leven van de personen die ze moeten afleggen? Dat is de centrale vraag op deze conferentie.

Nu een recordaantal mensen migreert in de hoop op een beter leven, zijn taaltesten vaak een cruciaal onderdeel van  migratiebeleid geworden. De impact van taaltesten op het leven van deze mensen is dan ook ingrijpend te noemen.

Update: het volledige conferentieprogramma is nu online raadpleegbaar.


50ste ALTE-conferentie

Leuven is op 22 september gaststad van de vijftigste editie van de internationale ALTE-conferentie. Gezien de keuze voor een maatschappelijk actueel en relevant conferentiethema nodigen de organisatoren een breed publiek van geïnteresseerde onderzoekers, docenten, materiaalontwikkelaars en beleidsmakers uit om dit thema vanuit alle mogelijke perspectieven te bekijken.

In de voormiddag zoomen gerenommeerde onderzoekers zoals Lourdes Ortega, Jan Hulstijn, Constant Leung, James Simpson, Bart Deygers en Kris Van den Branden in hun lezingen in op taaltesten in relatie tot laagopgeleide leerders, opleiding, migratie, en rechtvaardigheid.

In de namiddag staan diverse inspirerende workshops op het programma. Het gedetailleerde programma wordt binnenkort bekendgemaakt via onderstaande website.

Het volledige programma is via onderstaande website te raadplegen.

Het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de KU Leuven beheert in opdracht van de Taalunie het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT). Het CNaVT biedt leerders van het Nederlands als vreemde taal toetsing en certificering van hun taalvaardigheid in het Nederlands.

 

Meer info: https://alte50.wordpress.com

Meer info: www.cteno.be

Meer info: www.cnavt.org

Meer info: www.alte.org

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.