EF Education First neemt taalreisdrempels weg met beurs

Go International taalreizenbeursEF Education First, marktleider in taalreizen, organiseerde op zaterdag 11 maart 2017 voor het vierde jaar op rij de taalreizenbeurs "Go International" in Brussel. Doel van de beurs is jongeren en hun ouders wegwijs te maken in het aanbod van taalcursussen, taalstudies, taalstages en vrijwilligerswerk in het buitenland. Tijdens de beurs verzorgden EF en enkele gelieerde exposanten diverse seminaries, workshops en taaltests.

 

EF Education First is wereldmarktleider in taalreizen. Het bedrijf wil zo veel mogelijk jongeren warm maken voor een buitenlandervaring. Met de taalreizenbeurs "Go International" promoot EF de taalreis in al zijn vormen als springplank naar een baan in het buitenland.

Tijdens korte seminaries worden praktische vragen beantwoord: hoe krijg ik een visum om te studeren in het buitenland? Hoe word ik toegelaten tot een highschool in de VS? Hoe bereid ik me optimaal voor op een officieel taalexamen? Wat komt er allemaal kijken bij een gap year? En verder: wat moet ik weten over Work and Travel-programma’s of University Preparationcursussen?

EF laat op de beurs ook studenten, oud-studenten en ouders aan het woord die persoonlijke ervaringen komen vertellen. Op het programma ook een workshop over augmented reality, en beursbezoekers kunnen taaltests afleggen.


English Proficiency Index

Sinds jaar en dag moet iedereen die met EF op talenreis Engels wil dezelfde online taaltest afleggen. Uit de testresultaten distilleert EF jaarlijks de zogenaamde English Proficiency Index. Deze rangschikking moet aangeven in welke mate de inwoners van een vijftigtal landen de Engelse taal beheersen. Vorig jaar bekleedde België de elfde plaats (tegenover de zevende plaats in 2011).


Education First

Education First (EF) is wereldmarktleider in taalreizen. Het bedrijf werd opgericht in 1965 en is een van oorsprong Zweeds opleidingsbedrijf dat in de zomer taalvakanties voor jongeren organiseerde. EF heeft ondertussen een wereldwijd vertakt netwerk van ruim vijfhonderd scholen en kantoren in meer dan vijftig landen. Het bedrijf organiseert niet alleen taalreizen, taalverblijven, taalcursussen en culturele uitwisselingen voor jongeren maar is ook een geaccrediteerde onderwijsinstelling die High School-, Bachelor-, MBA- en Masterdiploma's biedt. Het hoofdkantoor is nu in het Zwitserse Lüzern gevestigd. In België heeft EF vestigingen in Antwerpen en Brussel. Bij EF werken wereldwijd 46.500 mensen, waarvan ongeveer de helft in een lesgevende functie. Het bedrijf is nog steeds in handen van oprichter Bertil Hult en familieleden.


Sector stagneert

De taalreizensector ontwikkelt wereldwijd een belangrijke economische activiteit. Algemeen wordt aangenomen dat de sector al decennia lang gestaag groeit. Vorig jaar bleek uit de tweede ALTO Deloitte Language Travel Industry Survey onverwachts een stagnatie. Wereldwijd bleek de sector die het jaar voordien nog met bijna 10 procent was gegroeid, een jaar later met enkele procenten te zijn gekrompen. Uit analyse kwam naar voren dat de groei sterk afhankelijk is van de economische situatie in het thuisland van de student. De omzet uit Rusland en het Midden-Oosten bleek op jaarbasis met ongeveer een kwart te zijn gedaald. Andere negatieve factoren voor de sector zijn wisselkoersen en toenemende concurrentie tussen landen van bestemming. Dat de concurrentie (tussen pakweg VS, VK, Ierland, Australië en Canada in de sector van de Engelse taalverblijven) scherper wordt, is begrijpelijk, want jaarlijks ondernemen naar schatting 2,5 miljoen jongeren een taalreis alleen al om aan hun Engels te werken. Zij betalen daarvoor gemiddeld 650 à 700 euro per week. Uit de survey van Deloitte, uitgevoerd in opdracht van ALTO, de Association of Language Travel Organisations, blijkt ook nog dat 70 procent van de taalreizen via een agent wordt verkocht, 12 procent via internet en 13 procent rechtstreeks. De jaarlijkse internationale conferentie van ALTO vindt dit jaar plaats in Madrid van 4 tot 6 mei 2017.

De taalreizenbeurs Go International vond plaats in The Louise Centre in Brussel van 10 tot 19 uur.

 

Meer info: www.gointernational.be

Meer info: www.ef.com

Meer info: www.ef.be

Meer info: www.altonet.org

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.