Chinees zonder moeite

Bij uitgeverij Assimil is deel 1 verschenen van "Chinees zonder moeite", een nieuwe cursus Chinees (Mandarijn) die bestaat uit een leerboek en vier audio-cd's. Het leerboek is ook apart verkrijgbaar. Leren met Assimil betekent intuïtief assimileren zoals je je moedertaal hebt geleerd.

Om de tonen en typische klanken correct te leren uitspreken zijn de audio-cd's erg handig. In het leerboek staan de teksten zowel in Chinese karakters (ideogrammen) als in de pinyin-transcriptie (Chinees fonetisch alfabet) alsook in een klankschrift vanuit het Nederlands.

Om inzicht te krijgen in de Chinese zinsstructuur zijn de teksten zowel vlot als letterlijk vertaald.

Naast de teksten bevatten de 49 lessen ook opmerkingen over grammatica, woordvorming, uitspraak, culturele aspecten en oefeningen met oplossingen. Het leerboek bevat voorts ook herhalingslessen, een lijst met alle aangeleerde woorden en uitdrukkingen en tabellen met de Chinese klanken en tonen.

Het leerboek telt 416 bladzijden en de 4 audio-cd's bevatten tweeënhalf uur opnames.

ISBN boek: 978-90-74996-76-1

ISBN boek + cd"s: 978-90-74996-77-8

Tegen februari 2008 wil Assimil nog twee Chinese leerboeken op de markt brengen. Deel 2 van "Chinees zonder moeite" zal in 56 lessen helpen om de opgedane kennis uit deel 1 te consolideren en verder uit te breiden. "Het Chinese schrift zonder moeite" wordt een leerboek voor wie de 800 courantste karakters uit de 105 lessen – streepje per streepje - wil leren schrijven.

Assimil is een Frans bedrijf dat al 75 jaar gespecialiseerd is in de zelfstudie van vreemde talen. Het bedrijf is in ruim 70 landen actief en past zijn methode - de zogenaamde intuïtieve assimilatie - aan aan de lokale markt. Voor de Franstalige markt is uiteraard het Frans de uitgangstaal en biedt het bedrijf intussen voor 70 talen een taalcursus voor zelfstudie aan. Er zijn momenteel voor 11 uitgangstalen 120 adaptaties verkrijgbaar.
Zo adapteerde Carine Caljon "Le chinois sans peine" van Philippe Kantor tot "Chinees zonder moeite" met het Nederlands als uitgangstaal.

 

Meer info: www.assimil.fr

 

(dd) 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.