Lachland"Er is niets zo ernstig als humor. Daarom wijden we er een hele voorstelling aan. Om anderstaligen met een andere culturele achtergrond te laten kennismaken met wat in Vlaanderen grappig is, en om Vlamingen te laten kennismaken met humor uit de rest van de wereld." Lachland.


Op dinsdag 8 november 2016 gaat in Vilvoorde de theatervoorstelling Lachland in première. Vier experts in humor brengen liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor en absurd theater. Speciaal voor wie Nederlands aan het leren is, brengen ze de voorstelling in eenvoudig Nederlands.

De vier experts zijn zanger-cabaretier Lennaert Maes, acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït, en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen.
Lennaert Maes won ooit de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Hij maakt muziek met Lenny en de Wespen en met De Bonski's.Peter Schoenaerts maakt al 15 jaar met veel succes theater voor anderstaligen. Hij leidt "Theater van A tot Z". Latif Aït bereikte in 2012 als een van de eerste nieuwe Belgen de halve finale van Humo's Comedy Cup. Els Vertongen is al 16 jaar NT2-docente aan CVO Vilvoorde (Centrum voor Volwassenenonderwijs). Ze presenteert maandelijks in Brussel een Engelstalig stand-upcafé.

Lachland is een productie van vzw "Theater van A tot Z" (Antwerpen), de nieuwe samenwerking tussen theatergezelschap Fast Forward (Vilvoorde) en Educatief Theater Antwerpen (ETA).

Fast Forward en ETA hebben de voorbije jaren een breed publiek bereikt. Terwijl de eerste compagnie zich hoofdzakelijk bezighield met theater voor anderstaligen, richtte de tweede zich vooral op kinderen en jongeren die weinig gelegenheid hadden tot cultuurbeleving. Beide theatergroepen samen hebben in 2015 meer dan 250 voorstellingen gespeeld, en in totaal zo’n 50.000 toeschouwers bereikt. "De ervaring van 15 jaar Fast Forward en 40 jaar ETA brengen we nu bijeen, want samen staan we nóg sterker."

Op onderstaande website is al een videotrailer bij Lachland te bekijken.


Meer info: https://youtu.be/8VIdZOoKdqE

Meer info: www.theateraz.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.