Uitspraaklessen en stemgebruik in het vreemdetalenonderwijsVoor taaldocenten Engels, Frans, NT2 en iedere andere geïnteresseerde taaldocent heeft het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent op woensdag 20 april 2016 een nascholingsatelier "Uitspraaklessen en stemgebruik in vreemdetalenonderwijs".

 

Een vreemde taal leren begint heel vaak bij de uitspraak. Dat kan haast niet anders. Deze workshop gaat dieper in op verschillende manieren en invalshoeken om uitspraaklessen aan te pakken in het vreemdetalenonderwijs.

In het eerste deel van deze workshop worden de algemene principes van uitspraakonderwijs besproken. Docenten en deelnemers wisselen concrete tips en tricks uit.

In het tweede deel gaat een aantal specialisten kort in op specifieke moeilijkheden op uitspraakvlak bij het aanleren van Engels, Frans en NT2. De specialisten ter zake zijn Kristien Ackaert (UCT-docente Frans en Spaans), Sarah De Paepe (UCT-docente Nederlands en Engels) en Dominique Neyts (UCT-docente Engels en Nederlands).

Sarah De Paepe is germaniste en logopediste. In het laatste deel van de workshop zal zij dan ook dieper ingaan op stemgebruik.

UCT
Naast dit nascholingsatelier heeft het UCT tal van taal– en communicatiecursussen te bieden. Een greep uit het aanbod: Frans voor leerkrachten basisonderwijs, Nederlands voor Franstalige leerkrachten, communicatievaardigheden in het Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans, academisch Engels en Nederlands, praktisch Arabisch, Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans, Turks en Zweeds, Nederlands voor anderstaligen, medisch Duits, Engels, Frans en Spaans.

Het UCT richt zich met zijn aanbod niet alleen tot de taaldocent maar ook tot de bedrijfswereld, zowel met groepsformules als met individuele programma's op maat.

Het UCT maakt deel uit van de vakgroep taalkunde van de Universiteit Gent.


Meer info bij Elke Weylandt (tel. +32 9 264 36 89 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: www.uct.ugent.be

Meer info: http://www.uct.ugent.be/open-aanbod/nascholingen-taaldocenten/ateliers

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.