Handboek HET Lidwoord"HET Lidwoord" is een handboek over het lidwoord. Regels, uitzonderingen en oefeningen. Het is van de hand van Willeke van Heumen, die het zelf uitgeeft.


"HET Lidwoord" (143 blz.) geeft de regels en uitzonderingen voor lidwoordgebruik in het Nederlands. Wanneer gebruik je een lidwoord en wanneer niet? Wanneer gebruik je de en wanneer gebruik je het?

Zoals de hoofdletters in de titel suggereren, concentreert de auteur zich in dit boekje op het lidwoord het. "Alles wat geen het krijgt, krijgt de," redeneert Willeke van Heumen.
Daarnaast kijkt de auteur vooral ook naar de eindletter van woorden om iets over het lidwoord te zeggen. "Ken ik de laatste letter van een zelfstandig naamwoord, dan weet ik het lidwoord," aldus Willeke van Heumen.

Dit handboek is bedoeld voor NT2-studenten en docenten. De antwoorden op de oefeningen worden apart meegeleverd.
HET Lidwoord is te bestellen bij de auteur.

Willeke van Heumen richtte in 2007 samen met Marjohn van de Ven "Stichting ABC leer" op met als doel laaggeletterdheid te voorkomen door het toegankelijk maken van de Nederlandse taal voor zowel autochtonen als allochtonen. De stichting organiseert op een vijftal locaties in ’s-Hertogenbosch gratis taallessen voor meer dan 400 deelnemers en leidt remedial teachers op.


ISBN: 9789070390006


Meer info bij Willeke van Heumen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: www.willekevanheumen.nl

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.