Congres Vreemdetalendidactiek 2015

Congres Vreemdetalendidactiek 15 oktober 2015 DiepenbeekHet jaarlijkse congres over vreemdetalendidactiek aan de Universiteit Hasselt vindt dit jaar op donderdag 15 oktober plaats op de campus in Diepenbeek. Wat staat er op het programma?


Het congres over vreemdetalendidactiek biedt een vijftiental ateliers of workshops over diverse aspecten van de jongerenpedagogie en de didactiek van de vreemde talen, voornamelijk van het Frans. Het congres (in het Frans Congrès "La didactique du FLE et des langues étrangères") richt zich tot actieve en toekomstige leraren vreemde talen.

Programma
Op het programma staan dit jaar workshops over taaltaken en taalactiviteiten in de Franse les, lees- en luisterplezier dankzij fabels en sprookjes, talen leren met apps op de tablet, lessen maken voor de tablet, het Talenplein ('s werelds grootste testbank Frans), Frans in de nieuwe, inclusieve opleidingsvorm 4 (OV4, regulier onderwijs maar aangepast aan normaalbegaafde leerlingen met een beperking en/of een autismespectrumstoornis), taalvaardigheid Frans effectief toetsen, werken met film in de les (ook zonder dvd en zonder de hele film te moeten tonen), leerlingen kennis laten maken met moderne Franstalige literatuur van niet-Franse oorsprong, vaardigheden combineren, la classe de FLE inversée, ma classe got talent, storytelling als didactisch instrument, la prononciation sans complexes, alles over het nieuwe Rubens Project (projetrubens.eu), met beroepsleerlingen werken vanuit hun vakmotivatie, enz.

Expo
Aan dit congres is een expo gekoppeld met stands van een aantal educatieve uitgeverijen en organisaties met expertise op het vlak van de vreemdetalendidactiek. Omdat dit congres zich de traditie getrouw nog vooral tot de leerkracht Frans richt, bieden de standhouders samen een goed overzicht van wat de markt aan leerboeken en didactisch materiaal voor het vak Frans te bieden heeft.

Ook De Taalsector is op dit congres met een standje aanwezig. Kijk jij over het muurtje van de vreemdetalendidactiek en ben jij geïnteresseerd in wat er elders in de taalsector allemaal gebeurt? Kom langs en maak kans op een gratis ticket voor The Value of Language (26 november 2015, Brussel) ter waarde van 125 euro.

DiWeF
Dit congres is een initiatief van DiWef. DiWeF staat voor Didactische Werkgroep Frans, een werkgroep die al in 1972 werd opgericht met als doel leraren Frans kennis te laten maken met didactische vernieuwingen en nieuwe educatieve uitgaven. Sinds 1999 organiseert DiWeF een studiedag (Journée du Professeur de FLE), die ondertussen uitgroeide tot een heus congres over vreemdetalendidactiek.

Inschrijven voor dit congres kan vanaf 1 september.


Meer info: www.uhasselt.be/UH/interculturalis/DIWEF-ic/DIWEF-ic-Congres-Vreemde-talendidactiek.html

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.