2000 Franse valstrikken voor Nederlandstaligen

Nederlands-Frans in contrastBij Uitgeverij Acco (Leuven) is het boek "Nederlands-Frans in contrast" verschenen. 2000 lexicologische valstrikken in het Frans van de hand van Siegfried Theissen, Philippe Hiligsmann, Laurent Rasier en Caroline Klein. Dit leerboek en naslagwerk behandelt 2000 veelvoorkomende lexicologische (en grammaticale) vragen van Nederlandstalige gebruikers van het Frans.


"Nederlands-Frans in contrast" (192 blz.) presenteert een uitgebreide inventaris van linguïstische verschillen tussen het Frans en het Nederlands, met bijzondere aandacht voor de specifieke problemen van Nederlandstalige taalgebruikers: valse vrienden, pseudo-Franse woorden (bv. condoleren), bijna gelijke uitdrukkingen en spreekwoorden (bv. een appeltje voor de dorst bewaren / garder une poire pour la soif).

Naast lexicale valstrikken behandelt het boek ook grammaticale moeilijkheden die bij Nederlandstalige gebruikers van het Frans vaak voorkomen: (bv. les bagages sont prêts, dans un avenir proche, se casser le bras, s’acheter quelque chose, le roi a abdiqué).

Dit boek is gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk contrastief onderzoek. De oefeningen aan het einde van elk hoofdstuk maken van dit theoretisch naslagwerk voor de taalprofessional ook een praktisch leerboek voor de Nederlandstalige student.

Siegfried Theissen is emeritus hoogleraar Nederlandse taalkunde aan de Université de Liège.
Philippe Hiligsmann is hoogleraar Nederlandse taal en taalkunde aan de Université catholique de Louvain.
Laurent Rasier is universitair docent vertaling Nederlands-Frans aan de Université de Liège.
Caroline Klein is hoofdpraktijkassistente moderne talen aan de Université catholique de Louvain.
Siegfried Theissen en Caroline Klein publiceerden eerder samen het "Kontrastives Wörterbuch Deutsch - Niederländisch" en het "Contrastief Woordenboek Nederlands - Duits".

ISBN: 9789462920903


Meer info: www.acco.be/NederlandsFransincontrast

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.