Carrière maken met je Duits

Dan heb je op de schoolbanken jaren Duits gestudeerd. Of een semester in Duitsland doorgebracht. Maar wat doe je ermee?

Op dinsdag 21 april 2015 vindt aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) de derde editie plaats van de Duitse jobbeurs "Trained in GermanY - Karriere mit der deutschen Sprache".

Deze jobbeurs (Karrieremesse) is een initiatief van de Belgische tak van Alumniportal Deutschland. Doel is Duitse ondernemingen in België en Belgische ondernemingen met sterke Duitse connecties in contact te brengen met goed opgeleide "Deutschland-Alumni". Duitsland-alumni zijn studenten en werknemers die (een korte of langere periode) in Duitsland hebben gestudeerd, onderzoek hebben verricht of stage hebben gelopen. Ook een aantal Europese instellingen heeft op deze jobbeurs een stand.

Marieke Gillessen, die de activiteiten van Alumniportal Deutschland in België coördineert, zei bij de eerste editie van deze jobbeurs in een interview met Kelly Roels voor De Taalsector: "Man braucht in diesen Zeiten nicht unbedingt Sprachen studiert zu haben, aber man sollte sie ausreichend beherrschen. (...) Die Unternehmen benötigen nicht nur Mitarbeiter, die über gute Deutschkenntnisse verfügen. Auch die Erfahrungen, die die Deutschland-Alumni im Ausland erworben haben, können für diese Unternehmen zum Wettbewerbsvorteil werden."

Het online netwerk van Duitsland-alumni telt op dit moment 110.000 leden.


Lees ook: Ich sprach mit Marieke Gillessen


Meer info: www.alumniportal-deutschland.de/messe-belgien

Meer info: www.alumniportal-deutschland.org

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.