UA-Taaldag 2015

UA-Taaldag 2015Op zaterdag 7 februari 2015 vindt in Antwerpen de jaarlijkse UA-Taaldag plaats, een inspiratiedag voor taaldocenten. De UA-Taaldag bestaat traditiegetrouw uitsluitend uit workshops en een parallelle expo.

Het programma van de UA-Taaldag bestaat traditiegetrouw uit een dertigtal workshops over alles wat met talenonderwijs en talen leren te maken heeft. De invalshoek is praktisch; de meeste workshopbegeleiders zijn taaldocenten die met beide voeten in de praktijk staan.

Programma
Een greep uit het programma: werken aan presentatietechnieken van leerlingen via nieuwe media, poëzie toegankelijk maken voor je leerlingen, gedifferentieerd lesgeven, verticale leerlijnen, Engels evalueren zonder examens, paperless evaluation, preparing for prepositions, met talenbeleid bruggen bouwen tussen secundair en hoger onderwijs, Verkavelingsvlaams, taalgericht vakonderwijs in het Engels, Classcraft, storyboarding en leren presenteren, leesplezier aanwakkeren met nieuwe media, auf Schatzsuche im Internet, enseñanza lúdica y creativa del español, creatief werken met eigen materiaal (voorbeeldactiviteiten met audio- en beeldfragmenten), spelenderwijs leren - eenvoudige praktijkvoorbeelden van gamification in taalonderwijs, preventief inzetten op schooluitval: Samen Tot Aan de Meet.

Expo
Tussen de workshops kunnen de deelnemers de expo bezoeken. Op de expo stellen de voornaamste educatieve uitgeverijen hun nieuwste uitgaven voor. Verschillende beroepsverenigingen en taal- en cultuurinstituten hebben ook een stand. En ook De Taalsector zal met een standje aanwezig zijn. Kom gerust langs voor een babbel over taalonderwijs en over alle andere aspecten van de taalsector die u interessant vindt.

De UA-Taaldag richt zich tot alle taaldocenten, zowel in het secundair als in het hoger en volwassenenonderwijs. Vorig jaar kwamen er bijna 300 docenten naar de UA-Taaldag.

De UA-Taaldag is een initiatief van de secties moderne talen van het Centrum Nascholing Onderwijs (CNO) van de Universiteit Antwerpen (UA).

Meer info: http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=*CNO&groep=53&n=42457&id=14/TAL/999&action=showinfo

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.