Modern Dutch GrammarBij uitgeverij Routledge (Taylor and Francis) is het boek "Modern Dutch Grammar" verschenen, een handboek Nederlandse grammatica van de hand van Jenneke Oosterhoff.

Modern Dutch Grammar (288 blz.) is een praktisch handboek in het Engels voor wie de grammatica van het Nederlands wil leren. Het boek is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel presenteert de traditionele grammatica (werkwoord, zelfstandig naamwoord, enz.). Het tweede deel is opgebouwd rond functies en contexten: inlichtingen vragen en geven, processen en resultaten beschrijven, gevoelens uitdrukken, stijl, formele en informele communicatie, enz.

De nadruk ligt sterk op hedendaags taalgebruik. De grammatica is rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden.

Modern Dutch Grammar kan ook dienst doen als naslagwerk. Het boek is bedoeld voor wie Nederlands leert op om het even welk niveau, van beginner tot gevorderde.

Enige voorkennis van het Nederlands is niet nodig. Alle uitleg is in het Engels. Het boek bevat verder twee registers: een met grammaticale termen en een met de functies die in dit boek behandeld worden.

Bij deze grammatica hoort een website met oefeningen en activiteiten om het leren te versterken.


Jenneke Oosterhoff doceert Nederlands aan de Universiteit van Minnesota (VS).

Het boek is in hardback en paperback verkrijgbaar.


ISBN (hardback): 9780415828406

ISBN (paperback): 9780415828413

Meer info: www.routledge.com/books/details/9780415828413/

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.