Nieuwe opleiding Pools aan KU Leuven Campus Brussel

KU Leuven Campus Brussel gaat Pools aanbieden in de opleiding toegepaste taalkundeVanaf het academiejaar 2015-2016 start de KU Leuven Campus Brussel met Pools binnen de opleiding toegepaste taalkunde. Daardoor wordt het voor studenten mogelijk om Pools te studeren in combinatie met Nederlands (op moedertaalniveau) en een andere Europese taal (Engels, Frans of Duits). In België zijn er geen andere instellingen waar die talencombinaties aangeboden worden.

In september 2015 starten de eerste studenten van de bachelor toegepaste taalkunde met Pools. Vervolgens wordt elk jaar een jaar toegevoegd, zodat vanaf academiejaar 2017-2018 een volledige bachelor van drie jaar aangeboden wordt. Vanaf september 2018 kunnen studenten dan doorstromen naar de masters in het vertalen, het tolken en de meertalige communicatie, waarin ook een optie Pools wordt georganiseerd.

Met het aanbod Pools wil de Campus Brussel van de KU Leuven inspelen op opportuniteiten en noden. Campusdecaan Remco Sleiderink: "Polen is in 2004 toegetreden tot de Europese Unie, wat op vele vlakken voelbaar is. Met het aantreden van Donald Tusk als voorzitter van de Europese Raad zal het belang van het Pools nog toenemen. Ook de arbeidsmarkt voor vertalers, tolken en communicatiespecialisten met Pools in het pakket zal ongetwijfeld blijven groeien, dankzij de sterke Poolse economie en de verdere integratie van de Oost-Europese lidstaten in de EU. Verder is Pools een taal geworden met een sterke aanwezigheid in Brussel."

De KU Leuven biedt in Leuven ook Pools aan binnen de context van slavistiek en Oost-Europakunde (in combinatie met Russisch). In Brussel zal de nadruk meer op vertaling en communicatie liggen. Brussel heeft samenwerking met de universiteiten van Wrocław, Lublin en Poznań.


Meer info: www.arts.kuleuven.be/home/nieuws/pools-campus-brussel

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.