Anderstaligen die Nederlands leren op tournee

Fast Forward heeft nieuwe NT2-productie: Gelukkig zijnIk mis je zo, ik mis je meer en meer. Ik zie je in mijn dromen keer op keer. Theatergezelschap Fast Forward (Vilvoorde) speelt vanaf februari 2015 de voorstelling "Gelukkig zijn", een professionele muzikale theatervoorstelling over geluk op de tonen van bekende Nederlandstalige liedjes van o.a. Noordkaap, Will Tura, Yasmine, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen, Ann Christy en Eva De Roovere. Deze voorstelling wordt gespeeld door anderstaligen die Nederlands leren.De première van "Gelukkig zijn" is op 11 februari 2015 in Vilvoorde. Daarna gaat het gezelschap op tournee.

Geluk
Wat is geluk? En hoe doe je dat: gelukkig zijn? In deze voorstelling neemt Fast Forward de toeschouwer mee op zoek naar het geluk.
"Gelukkig zijn" is een combinatie van levensverhalen en liedjes. De levensverhalen worden op het podium gebracht door acteurs die allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond hebben. De liedjes zijn Nederlandstalige klassiekers die alle Vlamingen kennen en die een warm gevoel geven. Een overzicht van de liedjes die in deze NT2-productie aan bod komen, is op de website van Fast Forward te raadplegen.

Fast Forward wil met zijn NT2-producties de knuffelwaarde van het Nederlands verhogen en anderstaligen in contact brengen met de Vlaamse en Nederlandse cultuur.
De voorstellingen van Fast Forward zijn in een eenvoudig maar niet kinderlijk Nederlands dat bijna iedereen kan begrijpen.

LIA
Fast Forward werd in 2001 opgericht door Helga Van Loo, Peter Van Kemseke en Peter Schoenaerts. In maart sleepte Peter Schoenaerts samen met Andrea Croonenberghs voor Fast Forward een LIA (Language Industry Award) in de wacht. Ze wonnen in de categorie "Beste taalproduct 2013" met "Wie ben jij?", een cd vol liedjes voor wie Nederlands leert.


Meer info: http://fast-forward.be/Theater/Gelukkig%20zijn.html

Meer info: www.fast-forward.be

Meer info: www.languageindustryawards.eu

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.