Het Gents Universitair Centrum voor Talenonderwijs biedt begin 2015 drie nascholingen voor taaldocenten aan.Het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent organiseert begin 2015 drie nascholingsateliers voor taaldocenten.

Eind januari gaat het in de workshop "Spreken is goud" over motiverende werkvormen voor spreken en gespreksvaardigheid. De workshopleiders zijn Peter Derie en Kim Huyge.

Eind februari staat in de workshop "Tien voor taal" het evalueren van mondelinge taalvaardigheid centraal. Ann Van de Wiele en Kim Huyge gaan dieper in op de ontwikkeling en evaluatie van mondelinge testen.

Eind maart behandelt de workshop "Writing in een autre Sprache" het thema gevarieerde schrijfvaardigheidstraining in taallessen. De workhop wordt geleid door Nina Christiaen en Catherine Verguts.

Het UCT heeft een breed aanbod aan onderwijsondersteunende nascholingen, die bij voorkeur op maat van een school of organisatie worden aangeboden. Daarnaast biedt het UCT ook praktische en gespecialiseerde communicatiecursussen. Een greep uit het aanbod: Frans voor leerkrachten basisonderwijs, Nederlands voor Franstalige leerkrachten, Communicatievaardigheden in het Duits, Academisch Engels, Survival Arabisch, Nederlands voor Anderstaligen, Medisch Spaans.

De drie nascholingen in open formule zijn gericht op iedere geïnteresseerde taaldocent (zowel in het basis- als in het secundair, het hoger als het volwassenenonderwijs).

Ten slotte biedt het UCT ook taaltesting, o.a. voor buitenlandse studenten die aan de universiteit toegelaten willen worden.


Meer info bij Elke Weylandt, verantwoordelijke Communicatie en coördinator Romaanse Talen bij het UCT (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. +32 9 264 36 89)

Meer info: http://www.uct.ugent.be/ons-aanbod/nascholingen-taaldocenten/ateliers/clone-tien-taal-mondelinge-taalvaardigheid-evaluer

Meer info: http://www.uct.ugent.be/node/4360

Meer info: http://www.uct.ugent.be/ons-aanbod/nascholingen-taaldocenten/ateliers/writing-autre-sprache-gevarieerde-schrijfvaardighe

Meer info: www.uct.ugent.be

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.