Taalzomer van Roeland in de running voor Gastvrije Award

Taalzomer van vzw Roeland in de running voor Gastvrije AwardDe Gentse vzw Roeland is met haar project Taalzomer opnieuw serieus in de running voor een prijs: de Gastvrije Award 2014. U kunt nog stemmen voor dit taalproject, dat in maart van dit jaar al een tweede plaats op de Language Industry Awards (LIA"s) behaalde in de categorie "Beste taalproject 2013".


Taalzomer is een vakantieproject voor anderstalige nieuwkomertjes. Met Taalzomer brengt vzw Roeland tijdens de maand augustus kinderen van 7 tot 12 jaar spelenderwijs in contact met het Nederlands én met de vrijetijdsmogelijkheden in de stad Gent. De animatoren doen dat aan de hand van spel en sport, zang, toneeltjes, taalworkshops en uitstappen (bv. naar de bibliotheek of de speelpleinwerking). Doel is voor de kinderen een betere instap mogelijk te maken op school en in de vrijetijdsbesteding.

Roeland kan voor dit project al mooie resultaten voorleggen. Naast appreciatie van kinderen, leerkrachten en ouders kreeg Roeland in 2011 voor dit maatschappelijk project het "Europees Label voor Innovatief Taalonderwijs". Eerder dit jaar greep Taalzomer maar net naast een LIA.

Gastvrije Award
De prijs waarvoor Roeland nu in de running is, is de Gastvrije Award. De Gastvrije Award is een campagne van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Er dingen momenteel niet minder dan 168 initiatieven naar deze prijs mee. De Taalzomer van Roeland staat momenteel op de derde plaats.

Goed voor Roeland, goed voor de taalsector?
Met de steun van de taalsector zit er voor Roeland ongetwijfeld meer dan een eervolle derde plaats in.
Om het met Tom Van Cleempoel van GentVertaalt te zeggen: "Ik ben overtuigd dat PR voor eender welk taalberoep in eender welk segment van de taalsector positief zou afstralen op de andere segmenten en beroepen in de taalsector."

Op vrijdag 21 november vindt in Brussel de Gastvrije Awardshow 2014 plaats. De jury zal er zes Gastvrije Awards uitreiken aan de meest gastvrije bib, school, vereniging, gemeente en het meest gastvrije individu en bedrijf. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Uw stem kan tellen. Stemmen kan nog tot 21 november via onderstaande link.


Lees ook: Jonge nieuwkomers leren taal al spelend bij vzw Roeland


Meer info: www.gastvrijegemeente.be/initiatieven/taalzomer-nederlands-voor-anderstalige-nieuwkomers

Meer info: www.roeland.be

Meer info: www.languageindustryawards.eu/?p=324a

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.