TPR Storytelling wil ook netwerken in BelgiëDe Nederlandse Stichting tprs Platform organiseert in Nederland met enige regelmaat netwerkbijeenkomsten over TPR Storytelling. TPRS staat voor Teaching Proficiency through Reading and Storytelling. Het basisprincipe van TPRS is dat de docent aan de lerende non-stop betekenisvolle input aanbiedt die voor de lerende persoonlijk interessant (lees: gepersonaliseerd) en begrijpbaar dient te zijn. En de beste manier om dat principe in de praktijk te brengen is volgens TPRS door (mini)verhalen te vertellen - of beter te vragen; de S in TPRS staat weliswaar voor storytelling, maar de verhalen worden in feite niet verteld maar "gevraagd". De docent schept samen met de leerlingen verhalen met behulp van speciale vragentechnieken.

De netwerkbijeenkomsten die tprs Platform organiseert, vinden tot nu toe steeds in Utrecht plaats. Alike Last: "Als er voldoende geïnteresseerden zijn in België, dan verzorgt het platform ook graag een eerste Belgische TPRS-netwerkbijeenkomst. Het tprs Platform werkt daartoe graag samen met mogelijk geïnteresseerde organisaties."

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.