Brussel: belangstelling voor cursussen Nederlands nog steeds stijgendHet aantal Brusselaars dat Nederlands leert buiten de leerplicht, is op vier jaar tijd verdubbeld. Steeds meer Brusselaars leren Nederlands om professionele redenen, ze kiezen heel bewust voor het Nederlands en ze houden langer vol. Dat zijn de voornaamste trends die ze bij het Brusselse Huis van het Nederlands zien. Het Huis heeft vorig schooljaar bijna 17.000 mensen naar een cursus Nederlands toegeleid, 1200 meer dan het schooljaar daarvoor en een verdubbeling tegenover vier jaar geleden. De cijfers slaan alleen op nieuwe inschrijvingen.

In een gesprek met brusselnieuws.be zegt Gunther Van Neste, directeur van het Huis: "De meeste mensen leren de taal om professionele redenen. Daar zitten veel laaggeschoolden bij; zij moeten immers steeds vaker naar de rand uitwijken om een job te vinden. En in die bedrijven wordt Nederlands gesproken."

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.