VTM-nieuwsanker Stef Wauters wint Wablieft-prijs 2021

Stef Wauters wint Wablieft-prijs 2021De winnaar van de Wablieft-prijs voor duidelijke taal is dit jaar Stef Wauters.

Wablieft, het Centrum voor Duidelijke Taal, gaat elk jaar op zoek naar inspirerende voorbeelden van heldere communicatie en bekroont de topper met de Wablieft-prijs.

Stef Wauters viel bij Wablieft op dankzij zijn heldere en natuurlijke manier van spreken, ook in studiogesprekken.

 
Moeilijke verhalen bevattelijk brengen

"Hij stelt vragen die een gemiddelde kijker zich zou stellen. Dat doet hij op een spontane manier. Daarnaast is hij vlot verstaanbaar omdat hij een goed tempo aanhoudt, goede klemtonen legt en voldoende adempauzes neemt. Hij vertelt het nieuws met een levendige en toch rustige intonatie. Zo is iedereen mee."

Stef Wauters: "We proberen vaak heel moeilijke en complexe verhalen bevattelijk voor het brede publiek te brengen. Daar werken we elke dag heel hard aan en dan doet het plezier als mensen zeggen: "Dat doe je goed." Dat ik de Wablieft-prijs in ontvangst mag nemen, is niet echt een hoofdpunt van Het Nieuws, maar voor mij persoonlijk toch een beetje een hoogtepunt."

Stef Wauters ontving de prijs vorige week in de studio van VTM Nieuws. Er is dit jaar helaas geen prijsuitreiking met publiek erbij.

De andere topkandidaten voor de Wablieft-prijs waren notaris.be, de vernieuwde website van FedNot (federatie van het notariaat), en de woonfiches van Stad Gent, die helder en beknopt uitleggen hoe je bijvoorbeeld een sociale lening kan aanvragen of wanneer je recht hebt op een huurpremie of huursubsidie.

Vorig jaar won viroloog Steven Van Gucht de Wablieft-prijs.


Lees meer op de website van Wablieft.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.