Steven Van Gucht wint Wablieft-prijs 2020“Duidelijk taalgebruik is heel belangrijk, zeker tijdens een pandemie, want die treft iedereen."

De Wablieft-prijs voor duidelijke taal gaat dit jaar naar Steven Van Gucht, viroloog en woordvoerder van het federale onderzoeksinstituut Sciensano. Met deze prijs bekroont Wablieft elk jaar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt of die anderen aanspoort om dat te doen. Van Gucht krijgt deze erkenning voor zijn heldere uitleg over de coronacrisis.

Duidelijke taal kan levens redden

Volgens Wablieft communiceert Steven Van Gucht altijd laagdrempelig, zonder nuance te verliezen. Zijn stem en gezicht stralen vertrouwen uit. Van Gucht blijft altijd begripvol en rustig. Hij geeft het gevoel dat we samen dit virus kunnen overwinnen. Hij brengt alleen feiten en informatie die van belang zijn voor de burgers. Corona heeft een gigantische impact op ons dagelijks leven en onze maatschappij. Heldere communicatie is daarbij broodnodig. Ze kan zelfs levens redden.


Wablieft

De Wablieft-prijs wordt al sinds 1997 uitgereikt. In het recente verleden ging de prijs naar tv- en radiomaker Lieven Scheire, VRT-journalist Chris De Nijs, ex-weervrouw Jill Peeters, radiomaker Jan Hautekiet en auteur Ann De Craemer (samen de bezielers van de Heerlijk Helder-campagne). Weerman Frank Deboosere was in 1997 de eerste winnaar. Vorig jaar ging de prijs naar de PhD Cup, een initiatief van de Scriptie vzw.

De Wablieft-prijs is een initiatief van Wablieft, Centrum voor Duidelijke Taal (Mechelen). Wablieft is een onderdeel van het Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs. Wablieft maakt onder meer kranten en boeken in eenvoudig Nederlands. Wablieft geeft ook opleidingen en herschrijft teksten. Daarnaast geeft het jaarlijks de Wablieft-prijs aan een persoon of organisatie die opvalt door zijn of haar duidelijke taal.


Bezoek de website van Wablieft

Wablieft bundelt laagdrempelige informatie over corona. Alle info op deze pagina is vrij te gebruiken.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.