DRONGO talenfestival 2020

Lezen. Dat is het thema van de negende editie van het DRONGO talenfestival, dit jaar online op 2 en 3 oktober.

Het festival toont in zijn programma het brede landschap van lezen en biedt een online ontmoetingsplek waar professionals die met taal en lezen bezig zijn elkaar kunnen informeren en inspireren.

 

Hoewel er nog nooit zoveel initiatieven voor leesbevordering zijn geweest, gaat het met het lezen achteruit, zo blijkt uit onderzoek. Tegelijkertijd leverde de oproep voor programmaonderdelen voor het festival vanuit de taalsector bijna negentig voorstellen op, wat betekent dat het thema taal en lezen toch sterk leeft.

Het volledige programma is nu te raadplegen op www.drongotalenfestival.nl. Het online festivalterrein is gratis toegankelijk, maar je moet wel vooraf een ticket reserveren.


Taalsector zichtbaar maken

Het DRONGO talenfestival is een jaarlijks tweedaags festival over de impact van taal. Het festival is een initiatief van Maaike Verrips, oprichter en directeur van De Taalstudio (Amsterdam). Het DRONGO talenfestival is mede ontstaan vanuit de behoefte om de taalsector beter zichtbaar te maken en meer aandacht te genereren voor de impact van taal. Een gezonde taalsector is onmisbaar voor elk individu, voor de samenleving én voor economische groei.

Dit jaar wordt het programma gelivestreamd en zijn er diverse on-demand onderdelen (vooraf opgenomen talks en andere formats).


Virtueel exposeren

Als virtuele exposant ben je op 2 en 3 oktober virtueel aanwezig met een exposantenpagina, waar je met de festivalbezoekers in gesprek kunt gaan via chat of videobellen. Op je exposantenpagina kun je je organisatie op verschillende manieren presenteren, ook met vooraf opgenomen video. De content op de virtuele exposantenpagina blijft tot februari 2021 online.

Festivalbezoekers vullen bij aanmelden hun interessegebieden in. Komen deze overeen met de kenmerken van jouw organisatie of project? Dan wordt jouw pagina automatisch voor deze bezoeker voorgeselecteerd in het digitale platform.

De fysieke editie van het DRONGO talenfestival trekt ieder jaar rond de 2.000 deelnemers. Aangezien een digitale editie voor deelnemers gemakkelijker de mogelijkheid geeft om aan te sluiten, verwachten de organisatoren een mogelijke verdubbeling van dit aantal.

Meer informatie over virtueel exposeren

Alle festivalinformatie op het online festivalterrein

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.