‘Iedereen heeft recht op sterke verhalen’

Zondag dusSterke verhalen delen met een minder geoefend lezerspubliek? Het Lezerscollectief en Wablieft slaan de handen in elkaar.

Het resultaat van hun samenwerking is een bundel sterke verhalen in eenvoudige, duidelijke taal maar zonder simpel te zijn.

 

De verhalenbundel heet ‘Zondag dus’.

In dit boek (158 blz.) bewerkt Wablieft acht korte verhalen tot heerlijk helder leesmateriaal. Het gaat om verhalen van de auteurs Diane Broeckhoven, Fikry El Azzouzi, Siska Goeminne, Emy Koopman, Ruth Lasters, David Troch, Louis Van Dievel en Erik Vlaminck.

Na elk verhaal volgt een bijpassend gedicht van een bekende dichter, uitgezocht door Poëziecentrum.

‘Sterke verhalen maken sterke mensen’, is het motto van Het Lezerscollectief. Voor mensen bij wie het lezen al even op een laag pitje staat of die het Nederlands niet goed beheersen, is ‘Zondag dus’ een manier om de leeshonger (opnieuw) te stimuleren. Dit boek is geschikt om zowel alleen als samen te lezen.

Het Lezerscollectief verbindt leesbegeleiders in Vlaanderen en Brussel en organiseert leesbijeenkomsten voor mensen die moeilijk toegang hebben tot literatuur.

Wablieft is het Centrum voor Duidelijke taal en brengt publicaties in eenvoudige taal.

Poëziecentrum is het documentatie-, studie- en informatiecentrum voor poëzie. Poëziecentrum wil poëzie dichter bij de mensen brengen.

Zondag dus is een uitgave van uitgeverij Vrijdag (Antwerpen).

 

ISBN 9789460016684

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.