Een publieksavond over meertaligheid

Publieksavond Kraks@DeKrook over meertaligheidUniversiteit Gent, de nieuwe Gentse Stadsbibliotheek De Krook en onderzoeks- en innovatiehub Imec organiseren op dinsdag 26 september, de Europese Dag van de Talen, een publieksavond over meertaligheid.

De avond is bedoeld voor een breed publiek van mensen die regelmatig in contact komen met anderstalige kinderen of volwassenen.

 

"Ben je bezorgd over de toenemende talige diversiteit in Gent? Of geloof je net dat meertaligheid onze samenleving rijker kan maken? Misschien denk je eraan om je kinderen meertalig voor te lezen? Kom dan naar De Krook voor de gratis publieksavond Kraks@dekrook over meertaligheid."

De "Kraks" zijn mensen die de situatie in Gent al lang kennen of bijzondere expertise hebben op het vlak van meertaligheid. Ze geven tips om met meertaligheid in het onderwijs aan de slag te gaan, spreken over taal in asiel- en integratieprocedures en bekijken samen met het publiek de mogelijkheden om kinderen meertalig voor te lezen.

De sprekers zijn Piet Van Avermaet (UGent) over meertaligheid in Gent: probleem of meerwaarde?, Stef Slembrouck en Katrijn Maryns (beiden ook UGent) over de vraag hoe bruikbaar het Engels is als contacttaal in asiel- en integratiesettings. Rond de vraag of meertaligheid in de klas moet worden verboden of ingezet, komen Koen Mattteeuws, Johan Van Braak (beiden UGent) en Evelien Van Laere (UAntwerpen) spreken. Patrizia Civetta en Rein Callewaert (beiden Foyer, Brussel) komen spreken over het hoe en waarom van meertalig voorlezen.

Daarnaast kan het publiek ook een aantal demo’s proberen, zoals een digitale leeromgeving in 7 talen over wereldoriëntatie voor kinderen uit de lagere school (E-Validiv). Het publiek krijgt ook een duidelijk overzicht van het aanbod (boeken, voorleessessies...) in Bibliotheek De Krook rond meertalig (voor)lezen.

Kraks@DeKrook is een maandelijkse publieksavond. Er zijn later dit jaar nog avonden over digitale muziek, robots en privacy.

 

Meer info: http://dekrook.be/activiteiten/kraks-dekrook-meertaligheid

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.