Meertaligheid dan ooit in BrusselIn Brussel spreekt minder dan de helft van de jongeren thuis Frans of Nederlands. Tien procent van de Brusselse bevolking kent geen Nederlands, Frans of Engels. Dat creëert mogelijkheden, maar roept ook vragen op. MEERtaligheid dan OOIT is een tijdschrift, een lezing en een debat over de toenemende veeltaligheid op 22 april 2017 in Brussel.

 

Op zaterdag 22 april komt de Perzisch-Nederlandse schrijver Kader Abdolah spreken over zijn leven in een Nederlandstalige omgeving en over hoe hij overleeft in een samenleving die niet de zijne is.

Na de lezing van Kader Abedolah en de voorstelling van het tijdschrift MEERtaligheid dan OOIT debatteren Rik Torfs (rector KU Leuven), historicus Emiel Lamberts, schrijfster Rachida Lamrabet en journalist Bart Dobbelaere over de toenemende veeltaligheid in Brussel en Vlaanderen. VRT-taaladviseur Ruud Hendrickx leidt het debat. Update: Rik Torfs en Rachida Lamrabet komen niet. In hun plaats komen schrijver Geert Vanistendael en antropoloog Johan Leman (oud-directeur Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, voorzitter Regionaal Integratiecentrum vzw Foyer, Molenbeek).

Deze bijeenkomst is een initiatief van de Letteren-alumni van de KU Leuven in een partnerschap met de Taalunie.

 

Meer info bij Annie Van Avermaet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: https://alumninet.alum.kuleuven.be/nl/activiteit/meertaligheid-dan-ooit

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.