BureauTaal: Symposium over begrijpelijke taal in recht en accountancyWat zijn de mogelijkheden om over ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk te communiceren? Op dinsdag 21 juni 2016 organiseert BureauTaal een symposium over begrijpelijke taal in het recht en de accountancy.

"Kunnen we in het recht en de accountancy communiceren in begrijpelijke taal? En wat zijn daarvan de voordelen?" Een aantal gezaghebbende deskundigen buigt zich op 21 juni in Beusichem (Nederland) over deze vragen.

Update: van het symposium is een film gemaakt.


Sprekers zijn topexpert Bryan Garner over ‘plain legal writing’ (begrijpelijk juridisch Engels) in de VS, Leendert Verheij (president Gerechtshof Den Haag) over begrijpelijke taal in de rechtszaal, notaris Liesbeth van den Brink (over begrijpelijke notariële akten), Ionica Smeets (hoogleraar science communication) over begrijpelijke taal in de wiskunde, Jan Hommen (voormalig ceo KPMG) over begrijpelijke jaarrekeningen, Paul Koster (directeur VEB, Vereniging van Effectenbezitters) over transparantie, vertrouwen en accountants en emeritus hoogleraar oude geschiedenis Fik Meijer over begrijpelijke taal bij de Romeinen.

De dagvoorzitter is Rieuwerd Buitenwerf. Hij is algemeen directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap en was verantwoordelijk voor de Bijbel in Gewone Taal.


Liesbeth van den Brink stond aan de wieg van de begrijpelijke akten van de HEMA notarisservice. "Er is grote behoefte aan helder taalgebruik. Het is een kwestie van tijd dat de taal van een notariële akte eenvoudig en leesbaar is."

Paul Koster behartigt de belangen van beleggers. Daarom pleit hij voor toegankelijke en heldere jaarrekeningen van accountants. "Transparantie is cruciaal voor de belegger. Want vertrouwen is het startpunt van beleggen en investeren."

LIA
BureauTaal won begin 2014 een LIA (Language Industry Award) in de categorie "Beste taalsoftware / -app 2013" met de app "De Grondwet in eenvoudig Nederlands".


Meer info bij Wessel Visser (tel. +31 (0)345 544840 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: symposium.bureautaal.nl

Meer info: www.bureautaal.nl

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.