Nederlands-Arabische voorleesboekjes voor Syrische kinderen

Nederlands-Arabische voorleesboekjes voor Syrische kinderenUpdate: Dankzij de steun van een vijftigtal mensen zijn al 1000 Nederlands-Arabische nik-nakboekjes uitgedeeld in de centra van Fedasil en via het Rode Kruis.

"Zou het niet geweldig zijn als we een oplage van 600 nik-nakboekjes kunnen laten drukken om uit te delen aan de Syrische kinderen en hun ouders die in ons land zijn aangekomen? Zodat ze zich weer even kunnen ontspannen, een warm gezinsmoment beleven?"

Dat is wat Chris Sterkens voorstelt. Zij is de coördinator van vzw Herkes (Zoersel), de vzw achter de meertalige voorleesboekjes van nik-nak.


Chris Sterkens: "Wilt u ook graag iets doen voor de gevluchte Syrische gezinnen die in ons land zijn aangekomen? Het kan met de Nederlands-Arabische voorleesboekjes!"

Chris wil graag 600 boekjes uitdelen. Daar is zo"n 2000 euro voor nodig. Wie deze actie wil steunen, kan ze alvast helpen bekendmaken. Geldelijk bijdragen is mogelijk op het rekeningnummer BE24 9730 1895 4238 (BIC ARSPBE22) van vzw Herkes. Vermeld als referentie "Syrische kinderen" + uw e-mailadres.

Met de meertalige kinderboekjes wil deze vereniging zonder winstoogmerk, die dit jaar haar vijfde verjaardag viert, de spontane en natuurlijke taalverwerving en meertaligheid bij jonge kinderen stimuleren. De achterliggende doelstelling is het ondersteunen van de integratie van nieuwkomers en het stimuleren van het wederzijds begrip tussen mensen met verschillende taalkundige achtergrond.

Er zijn nik-nakboekjes over kikkers, giraffen, krokodillen en aapjes. Behalve de spontane taalverwerving en de meertaligheid stimuleren ze ook een positief zelfbeeld bij het kind.

Voor de Syrische vluchtelingen zouden de boekjes volgens Chris Sterkens vooral een ontspannend en warm gezinsmoment kunnen zijn.

Begin dit jaar was een van de nik-nakboekjes, "De kus van een prinses", genomineerd voor een LIA (Language Industry Award) in de categorie "Beste taalpublicatie 2014". Eric Seth Ampong schreef er deze recensie over: De kus van een prinses (boekrecensie).


Meer info bij Chris Sterkens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info over deze actie op de Facebookpagina van nik-nak:
https://www.facebook.com/Nik-nak-multilingual-childrens-books-150337875004102

Meer info: www.nik-nak.eu


Lees ook: Spontane taalverwerving met de meertalige kinderboekjes van nik-nak

Lees ook: www.languageindustryawards.eu/de-kus-van-een-prinses/

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.