Massieve belangstelling voor online cursus taalwetenschap

MOOC inleiding taalwetenschapEr hebben zich naar verluidt al 30.000 mensen aangemeld voor de online cursus "Miracles of Human Language: an Introduction to Linguistics", een inleiding in de taalwetenschap door prof. dr. Marc van Oostendorp (Universiteit Leiden). De cursus is een MOOC. Een wat?

Een MOOC is een Massive Open Online Course, in dit geval ontwikkeld met middelen van Universiteit Leiden en aangeboden op het online leerplatform van Coursera, een bedrijf dat gespecialiseerd is in MOOC's en daarvoor met honderden universiteiten samenwerkt.

De cursus begint op 30 maart 2015. Er zijn geen toegangseisen. Alle lesmateriaal komt via de MOOC: video’s, toetsen, leesmateriaal en een discussieforum. De cursus wordt gegeven van 30 maart tot 11 mei 2015. Deelnemers moeten met een inspanning van 4 tot 6 uren per week rekenen.

In deze cursus maken cursisten kennis met de veelzijdige studie van de talen van de wereld. Marc van Oostendorp: "Nieuw aan deze MOOC is dat we zoveel mogelijk interactief doen. We doen dat veelal met filmpjes, bijvoorbeeld als ik een onderwerp uitleg, zoals dat bij een hoorcollege gebeurt." Op het leerplatform van Coursera is er ook een discussieforum waar cursisten hun ervaringen met elkaar kunnen delen.


Meer info: https://www.coursera.org/course/humanlanguage

Meer info: http://hum.leidenuniv.nl/nieuws-1/mooc-miracles-of-language-divers-en-interactief.html

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.