Onderzoek naar woordenschatontwikkeling bij tweetaligenAnne White verricht aan de KU Leuven onderzoek naar de ontwikkeling van de woordenschat bij tweetaligen. Zij zoekt daarvoor proefpersonen. Bent u vanaf de geboorte simultaan tweetalig opgevoed? Of groeien uw kinderen tweetalig op? Doe dan mee aan het onderzoek van Anne White. Er is een beloning.

Anne White zoekt proefpersonen die vanaf de geboorte in een tweetalige omgeving (Nederlands-Frans) zijn opgevoed. Met tweetalige opvoeding bedoelt ze dat de ene ouder consequent Frans spreekt tegen het kind en de andere consequent Nederlands.

Voor haar onderzoek zoekt Anne White zowel tweetalige volwassenen als tweetalige kinderen van 5, 8, 10, 12 of 14 jaar oud. Concreet wil ze bij de volwassenen een benoemingstest afnemen. De test duurt ongeveer een uur en bestaat uit het benoemen van een aantal alledaagse voorwerpen. De test kan online worden uitgevoerd via een van de onderstaande koppelingen. De kinderen voeren dezelfde benoemingstaak uit, maar in een 1-op-1 testsituatie.

Volwassenen die de test online hebben afgelegd, kunnen na afloop een vergoeding van ongeveer 8 euro ontvangen. Ook voor de kinderen is een kleine beloning voorzien.

Doe mee!


Meer info bij Anne White (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: https://kuleuvenpsychology.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9T4LNYtzatd694F

Meer info: https://kuleuvenpsychology.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_1EKGPZfQF8oekUl

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.