Salon des Langues (Luik)

Salon des Langues, 2-3 december 2014 LuikLa Maison des Langues van de provincie Luik organiseert op 2 en 3 december 2014 parallel met de exportbeurs "Wallonia Export-Invest Fair" (WEIF) een tweedaagse talenexpo (Salon des Langues) onder het motto "Think Business, Speak Languages".


De bedoeling van de talenexpo is exportondersteunende taalproducten en -diensten te laten zien: B2B-taalopleidingen en taaltesting, intensieve taalverblijven in het buitenland, taaladvies, vertaaldiensten, taalgerelateerde incentives, enz. Het programma bestaat uit enkele workshops, lezingen en conversatietafels en op 3 december een avondlijk evenement rond taal, business en cultuur.

Bevestigde sprekers uit de taalsector zijn Patrick Wauquier van Call International (Brussel, Waterloo, Doornik) over "Les langues : la première clé pour l’export" en Monique Foret over "Traduction, interprètation: comment faire les bons choix". Monique Foret is zelfstandig vertaler en vertegenwoordigt op het salon de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT). Die laatste heeft op de expobeurs ook een stand.

Op het progamma staat verder ook een presentatie van la Maison des Langues over taalauditing. In een gezamenlijke presentatie tonen de Nederlandse Taalunie (Bianca Versteeg), British Council (Pascale Laurent) en Goethe Institut (Angelika Schenk) hun instrumenten om taalcompetenties te evalueren.

Taalbijstand
La Maison des Langues de la Province de Liège is een initiatief van de provincie Luik. Het huis doet dienst als loket voor wie informatie of advies zoekt in verband met taalopleidingen, een taalopleider zoekt of als partner aan een Europees project wil deelnemen. Ondernemingen kunnen bij het Maison des Langues een taalaudit en gepersonaliseerde opleidingsplannen halen met het oog op hun export. Die diensten zijn in principe gratis en het huis werkt met partners in de markt. Dat zijn ook commerciële partners zoals Ceran, Lerian-LTI, CLL, Balingua, Berlitz en FormaLingua. Ook met de Nederlandse Taalunie, British Council en Goethe Institut is er samenwerking.

Exportbeurs
Wallonia Export-Invest Fair (WEIF) is een organisatie van Awex, het exportagentschap van het Waals Gewest in een samenwerking met Classe Export, een Waalse instelling die de internationale handel faciliteert. Het is de tweede editie van deze beurs, die een forum wil zijn voor exportgeoriënteerde ondernemingen in Wallonië. De parallelle talenexpo "Think Business, Speak Languages" komt o.m. met middelen van het door de EU gesubsidieerde Euregioproject Maas-Rijn tot stand. Op de beurs staan naast de BKVT uit de taalsector ook Berlitz, Call International, Ceran (Spa), Company Writers (Visé), ESL Taalreizen (Brussel, Antwerpen), SFX Translated (Herstal), Colingua Traduction (Luik) en Lerian-NTI (Brussel, Gent, Luik).

De organisatoren van de exportbeurs verwachten ook dit jaar minstens een duizendtal professionele bezoekers.


Meer info: www.weif.be

Meer info: http://www.provincedeliege.be/maisondeslangues

Meer info: http://www.provincedeliege.be/sites/default/files/media/8444/Salon%20des%20langues.pdf

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.