Mijn baby is doof: documentaire over de meerwaarde van Vlaamse Gebarentaal

Mijn baby is doof: documentaire over de meerwaarde van Vlaamse GebarentaalRuim 1 op de 1000 pasgeborenen in Vlaanderen is doof en meer dan 90 procent van deze dove baby's heeft horende ouders. Vaak nemen deze ouders geen geïnformeerde beslissing over de ontwikkeling van hun kind. Dat blijkt uit onderzoek waarover De Taalsector al berichtte. De ouders kunnen geen geïnformeerde beslissing nemen, omdat ze eenzijdig medische informatie krijgen die focust op de handicap en het gehoorverlies. Ze krijgen geen informatie over de meerwaarde van Vlaamse Gebarentaal en Dovencultuur voor de persoonlijke en de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun dove kind.

Fevlado, de Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties, wil alle ouders van dove baby's volledige en neutrale informatie geven over doofheid. Daar hoort ook informatie vanuit een sociale, culturele en linguïstische dimensie bij. Met subsidies van de Vlaamse overheid is nu een documentaire "Mijn baby is doof" gemaakt. "Mijn baby is doof" brengt levensechte getuigenissen van ouders van dove kinderen, professionelen en wetenschappelijk onderzoekers over de waarde van Vlaamse Gebarentaal en Dovencultuur in het leven van het dove kind en zijn omgeving.

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.