Het succes van tweetalig opvoeden (gids)

Het succes van tweetalig opvoeden (gids)Bij uitgeverij Acco (Leuven) is het boek "Het succes van tweetalig opvoeden" van Elisabeth van der Linden en Folkert Kuiken verschenen. Dit boek is een gids voor ouders en opvoeders.

In "Het succes van tweetalig opvoeden" (184 blz.) komen alle belangrijke vragen over tweetalig opvoeden aan bod. Is het nu al dan niet een goed idee om kinderen tweetalig op te voeden? Hoe kunnen ouders een tweetalige opvoeding dan het beste aanpakken? Is het niet moeilijk voor kinderen om twee of meer talen tegelijk te leren? En wat als ze hun twee talen door elkaar halen? Wat zijn de voordelen van tweetaligheid? Wat zegt het wetenschappelijk onderzoek daarover? Welke rol kunnen crèche en school bij de tweetalige opvoeding spelen?

Hoewel dit boek in de eerste plaats voor ouders en opvoeders is bedoeld, is het voor iedere taalprofessional relevant. Welke taalprofessional is door familie, vrienden of kennis nog nooit naar een deskundige mening over tweetalig opvoeden gevraagd? Bijvoorbeeld om met autoriteit een discussie te beslechten over vragen als deze: Is er een maximum aantal talen dat kinderen tegelijk kunnen leren? Kun je een als klein kind geleerde taal weer vergeten? Is het mogelijk een tweede taal te beheersen op het niveau van een moedertaalspreker?

Elisabeth van der Linden is gastonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze publiceert sinds enkele jaren voornamelijk over woordenschatverwerving in de tweede taal en over syntactische aspecten van vroege tweetaligheid.
Folkert Kuiken is hoogleraar Nederlands als tweede taal aan de UvA. Hij is (mede)auteur van verschillende leermiddelen en handboeken.

Op de website van de uitgever kan men in pdf de inhoudsopgave inkijken.

ISBN: 978-903348815-3


Meer info: www.acco.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.