De manke usurpator: nieuw boek over Verkavelingsvlaams

De manke usurpator: Over VerkavelingsvlaamsBij uitgeverij Academia Press (Gent) verschijnt het boek "De manke usurpator: Over Verkavelingsvlaams". Waarom spreken zo veel Vlamingen Verkavelingsvlaams? Waar komt die usurpator vandaan? Waarom heet hij mank? Hoe verhoudt hij zich precies tot de dialecten en de standaardtaal? En zijn er eigenlijk wel goede redenen om hem zo hartgrondig te haten? De redactie van dit boek, dat voor een breed publiek toegankelijk is, is van Kevin Absillis, Jürgen Jaspers en Sarah Van Hoof.

In "De manke usurpator: Over Verkavelingsvlaams" zoeken taalkundigen, literatuurwetenschappers, onderwijsdeskundigen, taaladviseurs en andere specialisten uit binnen- en buitenland naar antwoorden. Dit boek bundelt de bijdragen aan een tweedaags congres over het Verkavelingsvlaams dat de redacteurs in oktober 2010 aan de Universiteit Antwerpen organiseerden.

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.