Taaljournalist Gaston Dorren schrijft ode aan Europa's meertaligheid

Taaljournalist Gaston Dorren schrijft ode aan de Europese meertaligheidBij uitgeverij Scriptum (Schiedam) is het boek "Taaltoerisme" van taaljournalist Gaston Dorren verschenen. Dit boek is een gids voor een taalreis, een vakantie, een verkenningstocht door het boeiende Europese taallandschap.

In 53 etappes gidst Gaston Dorren de taalliefhebber van de ene naar de andere Europese taal: 53 in totaal. De auteur beschouwt elk van de 53 talen als een interessante bezienswaardigheid. En bij elke bezienswaardigheid weet hij de verwondering van de reiziger/toerist op te wekken.

Dit boek heeft niets encyclopedisch of schools en niets van een grammatica of een leerboek; het ademt de stemming en de afwisseling van de onbekommerde vakantiereis: de ene dag een fraai landschap, de volgende dag een kunsttentoonstelling in een levendige stad, dan een dagje luieren.

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.