Cursussen volkstaal zijn schot in de roos

Cursussen volkstaal kennen succes(22/3/2012) De lessen Brugs die het SNT, het Brugse Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO), vorig jaar organiseerde, waren berekend op een twintigtal deelnemers. "Het zijn er uiteindelijk meer dan honderd geworden," zegt docent en journalist Nico Blontrock in een interview met De Standaard.

Freek Neyrinck, perfesser Gensch, beaamt: "Voor mijn taallessen Gents bij het Centrum voor Volwassenonderwijs (CVO) De Bargie was er vanaf het begin (september 2009) waanzinnig veel interesse. We hadden meteen genoeg inschrijvingen voor een tweede, derde, vierde lessenreeks. Het begon met een lessenreeks voor beginners, Gensch veur beginnelingen, maar al snel kwam de vraag van de studenten naar een vervolg. Dit schooljaar heb ik dus de eerste cursus Gensch veur Geveurderden gegeven, maar de tweede cursus, die volgende week begint, zit ook al vol. Meestal heb ik 20 tot 30 leerlingen per cursus."

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.