Dialectenboek over familienamen kosteloos online beschikbaar

Dialectenboek over familienamen kosteloos online beschikbaarBij elke Nederlandse Dialectendag verschijnt traditiegetrouw een boek met de teksten van de lezingen en met bijdragen waarin het thema van de dag per Nederlandse en Vlaamse provincie of regio is uitgewerkt. De zesde Nederlandse Dialectendag - en dus ook Dialectenboek 6 - ging in 2001 (in Alden Biesen) over de weerspiegeling van dialecten in familienamen. Dialectenboek 6 draagt de titel "Van de Streek". In zestien artikelen uit heel het Nederlandse taalgebied gaan dialectologen op zoek naar sporen van familienamen in plaatselijk dialect. Van de Streek bevat ook lezingen van sportjournalist Jan Wauters, NOS-journaalpresentatrice Henny Stoel en prof. dr. Magda Devos.

Van de Streek is echter al enkele jaren niet meer verkrijgbaar. Omdat er wel nog vaak vraag naar is, heeft de Stichting Nederlandse Dialecten nu beslist het boek online beschikbaar te stellen. U vindt het boek in pdf (38MB) op onderstaande websites, en kosteloos.

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.